Konya’nın Beyşehir ilçesinde şiddetli fırtınanın dinmesinin ardından bekletildiği açıklardan dönerek iskelelerine yanaşan gezinti yatları göl üzerinde turlarına yeniden başladı.

Cuma günü akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Beyşehir Gölü kıyısında iskelelerine bağlı olan biri balıkçı restoranı olarak faaliyet gösteren iki tekne su alarak batmıştı.

Fırtınadan olumsuz etkilenmemek için göl açıklarına doğru ilerlemek zorunda kalan 3 gezinti yatı ise rüzgarın dinmesinin ardından 50 saat süreyle bekletildiği sazlıklar arasından kent merkezine döndü. İskelelerine yanaşan gezinti yatları, güneşin yüzünü gösterip vatandaşların göl kıyısına akın etmesiyle turlarına yeniden başladı. Bu arada, şiddetli fırtına sebebiyle dalgaların dövdüğü kıyılar yerlerinden sökülen parke taşları ile taş ve kaya parçaları ile doldu. Kıyıdaki bazı su bisikletleri de zarar gördü. Aşk Adası’nın burnunda ise toprak heyelanı oluşması üzerine güvenlik şeridi çekildi. Beyşehir Belediyesi ekipleri kıyı şeridinde oluşan tahribatı giderebilmek için iş makineleri ile çalışma başlattı.