Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ile Büyükşehir Belediyesi’nde engellilere yönelik Kariyer Merkezi oluşturulmasıyla ilgili protokol imzaladı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndaki programda konuşan Başkan Tahir Akyürek, oluşturulacak Kariyer Merkezi’nde engelli istihdamını kolaylaştırıcı çalışmalar yapılacağını ifade etti. Hükümetin son yıllarda engellilere yönelik çok sayıda yeni düzenlemeye imza attığını hatırlatan Başkan Akyürek, bu uygulamaların takibinin, halka ve muhataplara anlatılmasının önemli olduğunu söyledi. Engellilere yönelik yapılan düzenlemelerin büyük bir çoğunluğunun altında Lokman Ayva’nın imzası olduğunu anımsatan Başkan Akyürek, “Son yıllarda yapılan mevzuattaki iyileştirmelerle Türkiye dünya standartlarını yakalamış durumda. Sadece mevzuat değişikliği ve bazı hakların tanınması yetmiyor. Aynı zamanda zihniyet değişimine de ihtiyaç var. Biz bu çalışmayla zihniyet değişiminin hızlanmasını sağlayacağız. İş adamlarının mevzuata adapte olmasını, engelli kardeşlerimizin haklarını öğrenmesini ve süreçleri yaşamasını sağlamış olacağız. Belediye olarak bir aracılık faaliyeti ve lojistik desteği öngörüyoruz. Engellilere yönelik mesleki eğitim çalışmalarımız da var. Kariyer Merkezi ile bu çalışmalar da yeni bir ivme kazanmış olacak” dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı, 23. ve 24. dönem milletvekili Lokman Ayva da, protokolle mevcut sorunları çözeceklerini ifade etti. Ortaya mutlaka yeni sorunlar çıkacağını, önemli olanın bu sorunların çözülüp çözülemeyeceği olduğunu vurgulayan Ayva, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sorunların nasıl çözüleceğini Türkiye’ye gösterdiğini kaydetti. Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulacak Kariyer Merkezi’nde engellilerin iş kültürü edineceklerini dile getiren Ayva, “İnsanları kabiliyetlerine göre istihdam etmek gerekiyor ki hem çalışan mutlu olsun, hem de işveren uzun süreli bir çalışan kazanmış olsun” diye konuştu.

Programa katılan AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da, engellilerin istihdamı ile ilgili son derece önemli olan protokol nedeniyle teşekkür ederek, Konya’nın engellilere yönelik en çok çalışma yapan şehirlerin başında geldiğini ifade etti. Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva Kariyer Merkezi’nin protokolünü imzaladılar. Programın sonunda Engelsiz Kent Konya çalışmaları kapsamında 100 saatlik İşaret Dili eğitimine katılan Konya Büyükşehir Belediyesi’nden 26 personele de sertifikaları verildi.