Konya Büyükşehir Belediyesi’nin internetteki canlı yayın kameraları, dünyada canlı yayınları takip eden www.earthcam.com sitesinde bir kez daha “İlk 10”da yer aldığı bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin www.konya.bel.tr adresi üzerinden yaptığı canlı yayınlar, dünyada canlı yayınları takip eden www.earthcam.com sitesinde “İlk 10”a girdi. Seçilmiş en iyi 10 kamera çekim görüntüsünün yer verildiği sitedeki “İlk 10” bölümünde, teknik kalite ve ziyaretçilerin oyları ile belirlenen listeye daha önce 2006 yılında da giren Konya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde 2 megapiksel çözünürlükte hizmet vermeye başlayan canlı yayın kameraları ile tekrar “İlk 10”da yer aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından şehir genelinde tarihi ve turistik yerlere konulan, ayrıca Şeb-i Arus törenlerini canlı olarak izleme imkanı sunan kameralar, dünya genelinden binlerce kişinin ilgisini çekiyor.

EN GÜZEL KAMERA ÖZELLİKLERİ

Konuyla ilgili www.earthcam.com sitesinde yer alan açıklamada, “En iyi kamera çekim görüntüsü, en popüler olan yüzlerce kamera manzarası arasından EarthCam kamera izleyicileri tarafından seçilir. Bu seçimde kullanılan kriterler, görünüm kalitesinin içeriğinin, özgünlüğünün ve kamera teknolojisinde kullanılan teknik altyapıdır. Bunlar, eğlendirici, hayranlık verici ve bizi şaşırtan kameralardır” denildi.