Trabzonspor, sezonun ilk maçında Konyaspor’u ağırladı.
 
Maçta seyircisinin önünde oyunu kontrolüne almaya çalışan Bordo-Mavili takım, ilk dakikalarda gelen golle şoka uğrasa da kimse umudunu kaybetmedi, çünkü önlerinde daha 90 dakika vardı.
 
Uzun uğraşlar sonucu kadroya katılan Burak Yılmaz, 11.dakikada attığı kafa golüyle hem skoru dengeledi hem de stattaki heyecanı zirveye taşıdı.
 
Maç boyunca Burak ve Bongonda takımda en üstün oyuncular olurken, Pereira, Yusuf Yazıcı ile Durica’nın performansı da idare ederdi. Diğer oyuncular ise henüz lige tam adapte olamadılar. Özellikle pas hatası neredeyse zirveye çıktı. Pereira nedense çok agresifleşti bu maçta. Her ikili mücadelede dahi sinirlerine hakim olamadı. Az daha da cezasını ağır ödeyecekti.
 
Maça dönersek, ilk yarı 1-1 beraberlikle biterken, ikinci yarıda Ersun Yanal çok kötü olan Okay’ın yerine Bero’yu, Bongonda’nın yerine de Yusuf Erdoğan’ı aldı.
 
Bana göre takımın en iyisi olan Bongonda’yı dışarı almıştı hoca… Buna anlam veremedim. Adeta fırtına gibiydi.
 
Rodallega’nın da 88 değil de, 70.dakikadan itibaren alınması daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Burak’la beraber güzel işler çıkarabilirler.
 
Ardından Kral, güzel bir golle daha maçın 2-1 kazanılmasını sağladı.
 
Eminim Burak, bundan sonra sahada güzel beslenirse gollerine seri şekilde devam edecek.
 
Asıl önemli olan gelecek hafta Fenerbahçe deplasmanı. 20 yıldır deplasmanda mağlup edilemeyen Fenerbahçe maçı kazanılırsa şehir ciddi anlamda havaya girer.
 
Şimdi takım olma zamanı…
 
Haa unutmadan bir de hakemlere değinelim. İlk maçtan başladılar. Üst üste hatalar yapıldı. Video hakem acil olarak başlamalı. Çok büyük uğraşlarla ve 50.yıl hedefi olan şampiyonluk yolunda hakem hataları artık en aza indirgenmeli… Bu sadece Trabzonspor'un değil tüm takımların beklentisi.

https://twitter.com/SametEmirzeoglu