ORDU (AA) - Altınordu ilçesinde tespit edilen 2 bin 500 yıllık mağaranın, kent turizmine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, tarihi değerlere sahip çıkılarak geçmişin izlerinin gün yüzüne çıkarıldığı belirtildi.

Kentte turizm alanındaki çalışmaların sürdüğüne işaret edilen açıklamada, "Ordu Büyükşehir Belediyesinin yaptığı proje çalışması kapsamında, Altınordu ilçesindeki Taşbaşı Kilisesi civarında 2 bin 500 yıllık mağara tespit edildi. Mağaranın Ordu turizmine katkı sağlaması bekleniyor." ifadesi kullanıldı.

Mağara hakkında keşif çalışması yapıldığı bildirilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Ordu'da bulunan potansiyel alanları keşfederek gerekli düzenlemeleri yapan Büyükşehir Belediyesi, Taşbaşı Mahallesi'ndeki kilise civarında bulunan mağaranın sırrını çözmeye çalışıyor. Proje çalışması kapsamında bölgesel ve el yapımı doğal mağaralar üzerine program yapan özel bir ekibi Ordu'ya davet eden Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 500 yıllık geçmişe sahip mağaranın keşif çalışmasını gerçekleştirerek yaklaşık 40 metre uzunluğa ve 1,5 metre genişliğe sahip olduğunu tespit etti. Antik çağda insanların elleriyle yaptığı bu tarihi mağaranın Taşbaşı Kilisesi'ne kadar ulaştığı ve evlerden denize ulaşımın da bu yolla sağlandığı tahmin ediliyor."

Açıklamada, zemini taş döşeme olan ve ilerleyen kısımları doğal kireç oluşumuyla kapanan mağaranın, Boztepe'ye ulaşan merdiven projesiyle ilişkilendirilerek yapılacak çevre düzenlemesiyle ziyarete açılacağı belirtildi.