BOLU (AA) - Bolu'da, 2. Geleneksel İzzet Baysal Mutfak Şenliği düzenlendi.

İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Geleneksel İzzet Baysal Mutfak Şenliği, okul bahçesinde gerçekleşti.

Programda konuşan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Bolu'nun aşçılarıyla ve yemekleriyle nam salmış bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Diğer illerle kıyaslandığında Bolu'daki aşçılık okullarının iyi bir seviyede olduğunu ifade eden Cengiz, "Geçtiğimiz günlerde de öğrencilerimiz yine bir yarışmadan madalyalarla döndüler. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızın başarısını arttırmak için elimizden geleni yapıyor, maddi desteğimizi arttırıyoruz." diye konuştu.

Programda, Kültür Sağlık ve Turizm Derneği Kurucu Başkanı Raif Yavuz ile okul mezunlarından aşçı Ümit Yavuz, öğrencilerle Bolu’nun aşçılık tarihini ve tecrübelerini paylaştı.

Etkinlikte 66 öğrenci, restoran tatlı tabağı, restoran ana yemek, restoran makarna tabağı ve modern Türk mutfağı yılın en iyi sınıfı kategorilerinde hazırladığı yemeklere emeklerini ve sevgilerini katarak hünerlerini sergiledi.

Jüri üyelerinin Bolu'daki otellerin baş aşçılarından, okulun mezun öğrencilerden, meslek dersi öğretmenlerinden ve usta öğreticilerden oluştuğu yarışmada öğrenciler, hem bireysel hem de ekip olarak yarışarak, hünerlerini sergiledi.