DÜZCE (AA) - Düzce mutfak kültürüne özgü otların tanıtımı amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Geleneksel Ot ve Tyche Bereket Festivali" başladı.

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisince düzenlenen festivalin Anıtpark Meydanı'ndaki açılış töreninde konuşan Düzce Valisi Ali Fidan, festivalin kentin doğal güzelliklerini kayıt altına almak ve gelecek nesillere aktarmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Festivalin kentin tanıtılmasına büyük katkı sağladığını belirten Fidan, "İnşallah bu festivalimiz, bu sene bilimsel çalışmalar ve konserlerle gelişiyor. Bundan sonra daha da gelişerek devam edecek. Festival, Düzce'nin kent dışına ulaştırılması ve tanıtılmasında önemli bir rol oynayacaktır. Bu festivalde Düzce'yi karşılıksız seven kadınların emeği ve gayreti var." dedi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise geçen yıl düzenlenen festivalin gelişerek devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Çocukluğumda da ebegümeci ve kazayağı otlarını kavurarak yerdim. Bugün o otların bir değere dönüştüğünü görmek, umutlandırıcı ve gurur vericidir. İki kelime bir araya gelince ne güzel işler ortaya çıkabileceğini göstermiş olduk. Düzceli olmaktan ve Düzceli bir kadın olmaktan mutluluk duydum."

3 gün sürecek şenlikte, yemek yarışması düzenlenecek, halk oyunları ve tiyatro gösterileri sunulacak.