BARTIN (AA) - FAİK EREZ - Bartın'da yaşayan Muhittin Demiral, gençlik yıllarından bu yana "tarz" edindiği İspanyol paça pantolon, renkli gömlek ve yumurta topuk ayakkabılardan oluşan giyim konseptinden 47 yıldır vazgeçemiyor.

Gençken çalışmak için gittiği İstanbul Beyoğlu'nda başlayan giyinme merakını 1969 yılından bu yana aynı çizgide sürdüren 71 yaşındaki Demiral, düğün merasimleri, bayram ziyaretleri ve cenaze törenlerinin yanı sıra tarlaya çalışmaya giderken bile hiçbir şekilde değiştirmediği giyim tarzıyla dikkati çekiyor.

Her pantolonu için giyeceği bir gömlek ve ayakkabısı bulunan, pantolonları "İspanyol paça" giydiği için de çevresinde "Paçalı" olarak anılan Muhittin Demiral, "pantolon, gömlek ve ayakkabı" kombinasyonuyla ortalama 500 liraya mal olan kıyafetlerini, zaman zaman özel sipariş vererek Fransa, İspanya, Almanya ve İtalya'dan getirtiyor.

- "Ölünceye kadar tarzımı devam ettireceğim"

Demiral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yaşında çalışmak için gittiği İstanbul Beyoğlu'nda, İspanyol paça pantolon, geniş yakalı gömlek ve yumurta topuk ayakkabı giyenleri görmesiyle beraber başlayan tarzını, geçen yıllara rağmen halen devam ettirdiğini söyledi.

Askerden sonra İstanbul'a dönmediğini ve memleketi Bartın'da çay ocağı işlettiğini anlatan Muhittin Demiral, "İstiklal Caddesi'nde çocuk yaşlarda çalışırken bu tarz hoşuma gitti. Sürekli İspanyol paça pantolon, uzun yakalı gömlek ve topuklu ayakkabı aldım. O modayı bırakamadım. Şimdi gençlere bir örnek oluyor. Emekli olduktan sonra İstanbul'a yerleştim. Bartın'a yaz dönemlerinde geliyorum. İstanbul'da çocuklarımın yanında kalıyorum. Beni her yerde takdir ediyorlar." dedi.

Demiral, "Beni maddi olarak zorlasa da bu giyinme tarzım mezara kadar gider. 'Gençlere örnek olsun' diye bu tarzı devam ettireceğim. Eski tarz giyinmem, çocuklarımın ve torunlarımın hoşuna gidiyor. Onlara da bu şekilde giyinmelerini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Çok sayıda İspanyol paça pantolon, uzun yakalı gömlek ve yumurta ökçeli ayakkabısı olduğunu, çevresindeki insanların da kendisini "Paçalı" olarak andığını kaydeden Muhittin Demiral, şöyle konuştu:

"Bu tarz eşyaları bulma konusunda zorlanıyorum. Kendime göre çoğu zaman elbise bulamıyorum. Buradaki bir terziye özel olarak diktiriyorum. Terzilerin çoğu dikemiyor. Pantolonlar için İstanbul'dan özel kumaş getirtiyorum. Yurt dışında akrabalarım var, bazı eşyalarımı sipariş veriyorum onlar gönderiyor. Almanya ve Fransa'dan, bazen de İtalya ve İspanya'dan sipariş verdiğim oluyor."

Demiral, 1969'tan beri devam eden giyim tarzını, "her pantolon için bir gömlek ve ayakkabı" ile sürdürdüğüne değinerek, "Pantolonlarımın hepsi paçalı, asla dar giyemem. Ayakkabıları da kesinlikle yüksek topuklu giyerim. İstanbul'a gittiğimde vatandaşlar, 1970 yılından beri paçalı pantolon giyen birisini görmediklerini söylüyor. Allah'a şükür beni de herkes sever." ifadelerini kullandı.