TRABZON (AA) - Trabzon Öğretmen Okulu mezunları, 50 yıl sonra adı Kanuni Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okullarında sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle bir araya geldi

Öğretmen okulu mezunları, Kanuni Anadolu Lisesi bahçesinde toplanarak, 50 yıllık hasrete son verdi.

Öğrencilik yıllarındaki öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla görüşen mezunlar, okulun bahçesinde oluşturulan fotoğraf albümüne de bakarak, kendilerini ve sınıf arkadaşlarını bulmaya çalıştılar.

Okulda 1954- 1965 yılları arasında meslek öğretmenliği ve müdürlük yapan Ahmet Nurettin Gürsoy, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, 94 yaşında olduğunu belirterek, 1980 yılında emekli olduğunu söyledi.

Gürsoy, heyecanlı olduğunu da dile getirerek, "11 yıl görev yaptığım okulda, yıllar sonra öğrencilerim ve onların öğrencileriyle bir araya gelmek bana çok büyük mutluluk verdi. Yeniden o seneleri yaşamış gibiyim. Zamanında bu öğretmen okulu çok değerli bir okuldu." ifadelerini kullandı.

Okuldan 1958 yılında mezun olan Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan ise, "Ahmet Hoca'yı ben 'Hocaların hocası' diye tanımlıyorum. Bugüne kadar Türk sanatı ve Türk eğitimi içerisinde varsak hocalarımızın sayesindedir." şeklinde konuştu.

Trabzon Öğretmen Okulunda 1968-1971 yılları arasında eğitim gören 65 yaşındaki Yusuf Erden de, "Yıllarımın geçtiği lisede olmak ve tekrar bu sıralara oturmak bana mutluluk verdi." ifadesini kullandı.

Okulun mezunlarından Dursun Şahintürk ise, 1968 yılında okuldan mezun olduğunu ve 40 yıl öğretmenlik mesleğini yaptıktan sonra emekli olduğunu kaydetti.

Arkadaşları ve öğretmenleriyle yıllarının geçtiği okul içerisinde ve bahçesinde fotoğraf çektiren Trabzon Öğretmen Okulu mezunları, Çal Mağarası, Boztepe, Atatürk Köşkü ve Kayabaşı Yaylası'na da giderek, Trabzon'un tarihi ve turistlik mekanlarını gezip, hasret giderecekler.