TRABZON (AA) - Rize ve Artvin'de bu yıl 7'ncisi düzenlenecek "Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali", 2-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Erdoğan Cineviz, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin en önemli amacının, insanlar arasında barış, dostluk ve sevginin yaşatılması ve güçlendirilmesi olduğunu belirtti.

Bu amacı gerçekleştirmede, uluslararası alandaki kültürel ilişkilerin artırılmasının büyük katkısı olacağını dile getiren Cineviz, şunları kaydetti:

"İhtiyacımız olan tek şey dünyada barıştır. Müziğin ve dansın olduğu yerde dostluğun, kardeşliğin ve barışın en güzel örneklerini görmek mümkündür. Altı yıldır gerçekleşen Tulum ve Müzik Festivali'nde bu örnekleri görme imkanı bulan birçok dünya gençleri misafir edildikleri sürece, Türk konuk severliğinin ve barışçıl etkinliklerin canlı şahitleri olarak ülkelerine döndüklerinde dahi etkisi altında kaldıkları görsel medyada, sosyal paylaşım sitelerinde ülkemizi anlatmaları ve olumlu görüş bildirmeleri barış için dansın bir köprü vaziyeti gördüğünü kanıtlamaktadır."

Festivalin önemine dikkati çeken Cineviz, "Hazırlıkların tamamlanmasıyla festivale katılan ülkeler dans gösterileri yaparak, kendi kültürlerini katılımcı ülkelere tanıtmış ve diğer katılımcı ülkelerin kültürlerini de öğrenerek, ülkeler ve kültürlerle ilgili büyük ölçüde bilgi sahibi olacaklardır." ifadesini kullandı.

Cineviz, festivale Ankara, Bursa ve Edirne'den halk dans toplulukları ile Almanya, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Moldova, Kıbrıs ve Ukrayna'dan ekiplerin katılacağını bildirdi.