TRABZON (AA) - Trabzon Sanatevi tarafından organize edilen "8. Uluslararası Sanat Günleri", açılış programı ile başladı.

Ortahisar ilçesine bağlı Zeytinlik Mahallesi'ndeki sanatevinin bahçesinde düzenlenen açılış törenine, Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ile çok sayıda vatandaş ve sanatçı katıldı.

Vali Yardımcısı Kara, yaptığı konuşmada, Trabzon'un sanatın dışında şehir geçmişi ve birikimiyle işlenmeye aday bir yer olduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla kültürün bir diğer anlamı işlemek demektir. Eğer işlenmeyen, işlenmemiş hammadde halinde kalmış, geçmişte kalmış, üstü kapatılmış bir değerimiz varsa bu bizim kültürel varlığımız olmakla günlük hayatta anlamamız, insanlığın hizmetine sunmamız da o manada güçtür. Biz burayı bilen, tanımlayan, anlatan, kendi cevherimize kendi insanımıza dolayısıyla işi uluslararası boyuta getirerek anlatan insanlara ihtiyacımız vardır. Bunun anlatımı da sanatçıyla olacaktır." diye konuştu.

Etkinlikten dolayı Trabzon Sanatevi'ni kutlayan Şükrü Kara, "Biz bunların sayısını artırmalıyız. Artırdığımız ölçüde zenginliğimiz artacaktır. Yükselttiğimiz ölçüde saygınlığımız yükselecektir ve bizi geleceğe taşıyan köprüler olacaktır." dedi.

Mustafa Akkaya ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin kimliğini öne çıkaran ve geliştiren bu tür etkinlikleri önemsediklerini vurguladı.

Etkinlik programının yoğun geçeceğini dile getiren Akkaya, "Trabzon'daki bu etkinliğin uluslararası düzeyde olması ve yurt dışından sanatseverlerin de bu etkinliğe katkı sağlamış olmaları ayrıca bir öneme sahiptir. Etkinliğin uluslararası karakteri dolayısıyla kültürel gelişim, etkileşim, ortak duyguların gelişmesi, birbirimizi daha iyi anlama ve birbirimize daha yakın olma gibi pek çok faydaları da beraberinde getirecek olması ayrıca sevindiricidir." değerlendirmesini yaptı.

Ahmet Metin Genç de Trabzon'un kültür ve sanat şehri olduğuna işaret ederek, "Trabzonumuzu ifade eden 3 temel özelliğimiz, diğer şehirlerimize nazaran bu şehrin bir tarihi unvana sahip olması, bu şehrin kültür şehri olması ve bu şehrin sanat şehri olması. Bu 3 temel özelliğimiz, bizi diğer şehirlere nazaran birazcık daha farklı kılan özelliklerimiz ve güzelliklerimizdir. Bu özelliklerimizi gururla har zaman ifade ederiz." şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından katılımcılar tarafından etkinliğin açılışı gerçekleştirildi.

Türk ve yabancı olmak üzere yazar, ressam ve müzisyenlerin katıldığı etkinlik, 16 Ekim Pazar günü sona erecek.