BOLU (AA) - Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda bulunan ziyaretçi tanıtım merkezinde hayvan tahnitleri ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Yurt içinden ve yurt dışından her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği parkta, tatilciler göl çevresinde yürüş ve piknik yaparak, at ve faytona binerek günlerini geçiriyor. Buradaki Abant Ziyaretçi Tanıtım Merkezini de ziyaret eden vatandaşlar, telef olduktan sonra içi boşaltılıp çeşitli kimyasal işlemlerin ardından doldurularak oluşturulan hayvan tahnitlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, çeşitli nedenlerden dolayı telef olan ayı, kurt, geyik, karaca, su samuru, şahin ve kartal gibi yabani hayvan tahnitlerinin yer aldığı merkezde, en fazla ilgiyi yaklaşık 3 metre boyundaki boz ayı çekiyor. Abant Gölü'nde yaşayan endemik bir tür olan Abant Alabalığı da merkezdeki hayvanlar arasında bulunuyor.

Yetkililer, parkı geçen yıl yerli ve yabancı 500 bin kişinin ziyaret ettiğini, 2016 Ağustos itibariyle ziyaretçi sayısının yaklaşık 330 bin kişiye ulaştığını ifade etti.