DÜZCE (AA) - Akçakoca ilçesinde üç tarafı orman ve kayalıklarla çevrili kadınlar plajı, belediye tarafından geliştirilen proje ile daha modern hale getiriliyor.

Batı Karadeniz'in incisi olarak adlandırılan ve bölgenin en önemli turizm alanı konumundaki Akçakoca'da, doğal yapısıyla Karadeniz Bölgesi'nde tek olma özelliğine sahip kadınlar plajı Belediye tarafından geliştirilen proje kapsamında yenilenmeye başlandı.

Sadece deniz gören kısmının açık olduğu plajda kadınlar rahatlıkla denize girebiliyor.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine, deniz sezonunda iç turizmin önemli noktalarından biri haline gelecek kadınlar plajında rekreasyon çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

"Yapımı tamamlandığında kadınlarımızın rahat denize girebileceği bir plaj olacak." diyen Yemenici, şunları dile getirdi:

"Sosyal yaşam merkezi olacak ve yaz sezonunun başlamasıyla birlikte kentimizden ve çevre illerden vatandaşlar yoğun bir talep gösterecektir. 2017 yılında kadınlar plajı, kadınlara özel olarak ve rahat bir şekilde kullanabildikleri bir plaj haline gelecektir. Yaklaşık 3 bin metrekarelik alanda başlanan inşaat çalışmaları tamamlandığında bu alanda pergolalar, çocuk oyun alanı, duş, soyunma kabini, oturma ve dinleme alanı, şezlonglar, geniş yeşil alanlar ve peyzaj düzenlemesi yapılacaktır."

Yemenici, deniz turizmi ile ön plana çıkan Akçakoca'da, kadınlar için hayata geçirilen plajın sadece ilçede değil Karadeniz Bölgesi için de bir kazanım olduğunu belirtti.