ANKARA (AA) - Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon ve Gaziantep'te düzenlenecek "Opera ve Bale Günleri" ile sanatseverler müzikal, bale ve ücretsiz çocuk oyunlarıyla buluşturulacak.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Opera ve Bale Günleri 18-23 Nisan'da Trabzon'da, 22-25 Nisan'da Gaziantep'te gerçekleştirilecek.

Valilikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı il kültür müdürlükleri, belediyeler ve üniversitelerin katkılarıyla düzenlenecek etkinliklerde, vatandaşlar müzikal, bale ve ücretsiz çocuk oyunları izleyebilecek.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 18 Nisan'da müzikal komedi "Bir Tenor Aranıyor", 21 Nisan'da Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin "Harem" gösterisi, Trabzonlu sanatseverlere sunulacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi de 2 perdelik çocuk operası "Nasrettin Hoca"yı minik izleyicileri için sahneleyecek.

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 22 Nisan'da müzikal komedi "Bir Tenor Aranıyor" izleyici karşısına çıkacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin "Değirmendeki Hazine" isimli çocuk oyunu sergilenecek. Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Kültür Merkezi'de ise Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin "Harem" isimli bale gösterisi Gaziantepli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.