Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında üçüncü kez düzenlenen Antalya Film Forum için başvurular başladı. Ortak yapım olanaklarını arttırmayı, sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi hedefleyen forum, 19-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ortak yapım ve proje geliştirme marketi Antalya Film Forum, kurgu aşamasında bir filmin tamamlanmasına yönelik Work in Progress bölümünün yanı sıra, senaryo aşamasındaki projelere destek verilen Belgesel Pitching ve Kurmaca Pitching bölümlerinde gerçekleşiyor. Yurt dışından yapımcıları, film festivalleri programcılarını, dünya satış şirketleri temsilcileri ve dağıtımcılarını Antalya’da Türkye’nin sinema sektörüyle buluşturan Antalya Film Forum, hem ulusal hem de uluslararası arenada ilgi uyandırmaya devam ediyor.
Ortak yapım olanaklarını artırmayı, sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi amaçlayan Antalya Film Forum’a, ’Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platform’ (Sunum), ’Uzun Metraj Belgesel Pitching Platform’ (Sunum), ’Work In Progress Platform’ (Yapım As¸aması) kategorilerindeki projeler katılabiliyor. Yapımcı ve yönetmenleri teşvik ederek projelerin uluslararası platformlarda görünürlüğünü arttırmak için çalışmalarını sürdüren Antalya Film Forum’a başvurular, www.antalyaff.com web adresinde bulunan Antalya Film Forum sayfası üzerinden kabul edilecek.
Belgesel Pitching ve Kurmaca Pitching Platformlarına, Türkiye’den geliştirme aşamasındaki uzun metraj film projeleri 5 Eylül 2016 tarihine kadar başvurabilirken Work in Progress Platformu’na yine Türkiye’den çekimlerinin en az yarısı tamamlamış veya post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj film projeleri 12 Eylül tarihine kadar başvurabilecek.
53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında Zeynep Atakan’ın direktörlüğünde üçüncüsü yapılacak olan Antalya Film Forum’a seçilen projelerle birlikte jüri üyeleri 19 Eylül 2016 tarihinde açıklanacak.

ANTALYA FİLM FORUM’DAN DÜNYA SİNEMASINA ARMAĞANLAR
Antalya Film Forum’un ilk yılında Work in Progress Platformu’nda Post Prodüksiyon ödülünü alan, yönetmen Tolga Karaçelik’in ’Sarmaşık’ filmi geçtiğimiz yıl Sundance Film Festivali’nde ‘En İyi Uluslararası Film’ kategorisinde yarışarak uluslararası yolculuğuna başladı. Work in Progress bölümünde ödül alan Rüzgarın Hatıraları filmi ise Türkiye premiere’ini 52. Antalya Film Festivali’nde yaptı. Antalya Film Forum’un Work in Progress Platformu finalistleri arasında olan, Tunç Davut’un ilk uzun metraj filmi ’Dolanma’ ise 21. Sarajevo Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde yarıştı.
2015 Work in Progress Platformu’nda ödül alan ’RAUF’ filmi, Berlin Uluslararası Film Festivali, ‘Generation Kplus Bölümü’ adayı oldu. Kurmaca Pitching Platformu’nda Finansal Destek ödülü alan ’Yatılı Okul’ filmi ise ‘Cannes L’atelier 2016’ için seçilerek başarısını katladı.
(İHA)