ARTVİN (AA) - Arhavi ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün yıl sonu sergisi açıldı.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Hüsnü Özcan, düğün salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitim faaliyetleri içinde Halk Eğitimi Merkezlerinin büyük yeri ve önemi olduğunu söyledi.

Özcan, merkezlerin her kesimden insana yönelik çalışmalar kapsamında eğitim ilkesi doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, "Halk Eğitimi Merkezlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış vatandaşlarımıza, yaş sınırlaması olmaksızın okuma- yazma, mesleki, teknik ve genel kurslar açılarak bilgi ve beceri kazanma imkanı sağlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Talepler doğrultusunda çeşitli alanlarda kurs açtıklarını vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız için genel kursların yanı sıra birçok alanda da yetenek geliştirici ve meslek edindirici kurslar düzenliyoruz. Müdürlük olarak, 2015-2016 öğretim yılında 87 öğretmen, uzman ve usta öğretici ile 93 mesleki, 6 okuma yazma, 60 da genel kurs açtık. Açtığımız 159 kursa, bin 915'i kadın olmak üzere 2 bin 906 kişi katıldı."

Özcan, açılması planlanan yaz kursları ile dönem sonunda kurs sayısını 200'e, kursiyer sayısını ise 4 bine yükseltmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Vali Kemal Cirit, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ve diğer ilgililerin de katıldığı törende, kursiyerlerin hazırladığı kıyafetlerin sergilendiği defile düzenlendi.

Müzik dinletisi sunulan etkinlik, Vali Cirit ve protokol üyelerinin kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezmesinin ardından sona erdi.