BOLU (AA) - Bolu'da çiftçilere, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gece eğitimi verilmeye başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2016 yılı gece eğitimi programının başladığı bildirildi.

İl Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan eğitimlerin, Bolu tarımına ve çiftçilerine artı bir değer katmasının beklendiği belirtildi.

Köy odalarında gerçekleşen eğitimlerin, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından organize edildiği ifade edilen açıklamada, "Eğitimler, bir şube müdürü, veteriner hekim, ziraat mühendisi ile teknik personelden oluşan ekipler tarafından haftada 2 veya 3 gün olmak üzere köy sakinlerinin varsa talep ettiği alanlar dahilinde ve güncel konular hakkındaki bilgiler esas alınarak yapılmaktadır. Soru cevap şeklinde gerçekleşen diyaloglarla vatandaşımız varsa sorunu hakkında aydınlatıcı bilgi almaktadır" denildi.

Açıklamada, ilk gece eğitiminin Karacaağaç köyünde gerçekleştirildiği, bu eğitime erkeklerin yanı sıra kadın çiftçilerin de yoğun katılım gösterdiği kaydedildi.