BOLU (AA) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, üniversite öğrencilerinin barınacakları yerler konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, Abant İzzet Baysal Üniversitesine 7 bin 254 yeni öğrenicinin kayıt yaptırdığını ve toplam 31 bin 373 öğrencinin eğitim göreceğini belirterek, okulların açıldığı ilk ay içerisinde yurt sorununun yaşandığını, bu problemin geçmesi içinde en az bir aylık süreye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Belediyesinin de misafirhanesi olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Hem kız hemde erkek öğrenciler için misafirhanemiz var. Şuan oralarda da kapasite iki kat artmış durumda. Oraya her geleni misafir olarak aldığımız için aşırı yoğun bir durumda. İl Özel İdaresine ait olan ve daha öncede yurt olarak kullananılan bir yeri de aldık. Burada yaklaşık 200 erkek öğrencimizi barındıracağız." diye konuştu.

Yılmaz, kısa bir zaman içerisinde yaklaşık kapasitesi 7 bin kişi olan bir yurdun açılacağını belirterek, "Bu yurdun açılmasıyla Bolu'da öğrencilerin barınma konusunun çok büyük bir problem olmayacağını düşünüyorum. Bir ayın ardından öğrenciler ya dairelerde yada yurtlara yerleşmiş olacaklar." ifadelerini kullandı.

Öğrencilere kiralanan evler konusuna da değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şu anda kent merkezinde çok yoğun bir daire arzı var. Yoğunluk fazla olunca kira fiyatları yükseliyor. Bu fiyatların yükselmesinin başlıca nedeni üniversite öğrencileri. Öğrenciler biz iki kişi yerine beş kişi otururuz ve kira fiyatı düşer diye düşünüyor. Bu düşüncede kira fiyatlarına yansıyor. Bu da ev sahiplerinin işine geliyor. Biz bu konuyu da takip ediyoruz. Eğer durum anormal hale dönüşürse biz yeni bir arz ortaya koyabiliriz. TOKİ'yi Bolu'ya çağırır ve bin konutluk bir yer yaptırırız, sorun çözülür. Bu konunun yakın takipçisiyiz."