Trabzon’un Çaykara ilçesinde Afrika Dansı olarak bilinen ’Capoeira’ ilgi görüyor

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleri ile Çaykara’daki okullarda birbirinden farklı etkinlikler yapılmaya devam ediliyor.

Trabzon’un Çaykara ilçesinde son olarak Afrika Dansı olarak bilinen ’Capoeira’ Zeki Bilge Ortaokulu, Zeki Bilge Ilkokulu ve Fatma Bilge Anaokulu öğrencileri ile buluştu. TEOG ve diğer sınavlarda öğrencilerin elde etmiş olduğu büyük başarıyı sosyal ve sportif başarılarla da bütünleştirmek istediklerini ifade eden Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, “Küçük bir ilçede bulunmak elbette bir çok imkan eksikliğini de beraberinde getiriyor. Öğrencilerimiz ülke ortalamasında ciddi bir yere sahip. Bizlerde öğrencilerimizin sadece bu alanda değil her alanda başarılı olmasını istiyoruz. Yaptığımız farklı çalışmalarla öğrencilerimizin dikkatini çekmek ve sosyo kültürel birikimlerine katkı koymaya çalışıyoruz. Son yıllarda dünyada popüler olan ve ülkemizde de profesyonel dernek eliyle icra edilen Capoeira sporunu öğrencilerimizle buluşturmak istedik. İçerisinde dans, müzik, akrobasi, fiziksel aktivite ve savunma figürleri içermesi bakımından tek örnek olması hasebiyle tercihimiz bu yönde oldu. Zaten çocuklarımızın bugün burada göstermiş oldukları yoğun ilgi tercihimizin doğruluğunu kanıtlar nitelikte. Öğrencilerimizin göstermiş oldukları ilgi bizi son derece memnun etmiş ve çocuklardan gelen yoğun talep üzerine önümüzdeki hafta içerisinde capoeira kursları açarak çocuklarımızın eğitim almasını sağlayacağız. Okul idarecilerimize ve Samsun’dan bizleri kırmayıp gelen Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin yapmış olduğu sunumları hayranlıkla izleyen öğrenciler için birbirinden farklı yarışmalar yapıldı. Dernek Başkanı Güngör Doğanay ise “İlçemizden bizlere teklif geldiğinde hiç düşünmeden aracımıza atlayarak buraya geldik. Çaykara’nın eğitimdeki başarısı bizi de çok mutlu etti ve bu başarıya ufakta olsa bir katkı koymamız gerektiğini düşünerek yavrularımızla buluştuk. Bizler Türkiye’nin tüm şehirlerini dolaştık ancak ilçe ve köyler bizim için çok daha özel ve önemli. Burada ki sıcaklık samimiyet bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Çocuklarımız akıllı ve kıpır kıpır. Bilimsel eğitimin yanında mutlaka bu kardeşlerimizin fiziksel aktivite ile rehabile edilmesi ve sportif anlamda branşlaşmaya yönlendirilmesi çok önemlidir. Türkiye Okul Sporları Federasyonu Organizasyon Kurul Başkanı olarak da Capoeira gibi renkli aktivitelerin okul sporlarına dahil edilmesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır” ifadelerini kullandı.

Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin üç ayrı okulda yapmış olduğu etkinliklerin ardından sahneye davet edilen çocuklara hediyeler verilerek motive edildi.