AMASYA (AA) - Amasya ve ilçelerinde, Cumhuriyetin 93. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Amasya Valisi Salih Işık'ın valilikte protokol üyelerini kabulüyle başlayan tören, daha sonra Yavuz Selim Meydanı'nda devam etti.

Vali Işık, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir, vatandaşları selamladı.

15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı bando ekibi eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Vali Işık, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 93. yılını gurur ve sevinç içinde milletçe kutladıklarını belirtti.

Törende yıl içinde çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Günün anlamını belirten şiirlerin okunması ve konuşmaların yapılmasının ardından kutlama, geçit töreniyle sona erdi.

- Gümüşhacıköy

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Gümüşhacıköy Spor Salonu'nda devam etti.

Öğrencilerin halk oyunları gösterileri sergiledikleri törende, ilçe genelinde düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Kaymakam Hüseyin Tekin, Belediye Başkanı Zehra Özyol, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Taşova

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından tören, eski Tekel Meydanı'nda Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Kemal Akçan'ın öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam etti.

Kaymakam Kurnaz'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu.

Program, halk oyunları ve semazen gösterileriyle sona erdi.

- Suluova

Hükümet Konağı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Daha sonra Belediye Amfi Tiyatro alanında devam eden programda Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu ve Belediye Başkanı Fatih Üçok, öğrencilerin bayramını kutladı.

Program, resim, şiir ve kompozisyon ile spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle son buldu.