DÜZCE (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), tarafından geliştirilen yaz okulu projesi kapsamında, Düzce'de öğrenciler, değerler eğitimlerini raftingle pekiştiriyor.

TÜGVA Ortaokul Koordinatörü İsa Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Düzce'nin Cumayeri ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen, proje kapsamında dört haftalık bir çalışmayı geride bıraktıklarını belirtti.

Projenin Türkiye'de ilk defa bu yıl Düzce'de başlatıldığını söyleyen Yazıcı, "Faaliyetlerimiz kapsamında ilçe belediyemiz, kaymakamlığımız ve milli eğitim müdürlüğümüz ile ortaklaşa sabahtan öğlene kadar çocuklarımıza eğitmenlerimiz milli ve manevi değerlerimizi öğretiyorlar. Öğleden sonra sosyal faaliyetler kapsamında yüzme kursu, sosyal faaliyetler ve rafting eğitimi kapsamında devam ediyor." dedi.

TÜGVA olarak gençlere sahip çıkmayı taahhüt ettiklerinin altını çizen Yazıcı, şöyle konuştu:

"Milli manevi değerleri yüksek, bilinçli ve eğitimli, ülkesini, milletini seven bir nesil yetiştirmek için Düzce'den yola çıktık. Faaliyetlerimizde dördüncü haftamızı bitirmek üzereyiz. Bir haftamız daha kaldı. Çocuklarımıza milli, manevi değerlerimizin yanı sıra sportif faaliyetlerle birlikte değerler eğitimi de vermek istiyoruz. Çalışmalarımızı eğitmenlerimiz vasıtasıyla tamamlamak üzereyiz."

Yazıcı, 15 Temmuz'da yaşanan darbe kalkışmasında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yaralanan gazilere acil şifalar dileyerek, bu tür olayların olmaması adına çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceklerini ifade etti.

Projeye destek veren Cumayeri İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Yıldız da TÜGVA Ortaokul Koordinatörlüğü ile beraber öğrencilere milli, manevi ve ahlaki değerleri katmak adına bir proje geliştirdiklerini ve projeye sportif faaliyetler de eklediklerini söyledi.

Öğrencilerin milli, manevi değerleri kazanmasında sportif faaliyetlerin önemli olduğunu işaret eden Yıldız, "Öğrencilerimiz koşa koşa eğitime geliyorlar. Hem milli, manevi duyguları gelişiyor hem de sportif faaliyetler yaparak odaklanmaları artıyor." ifadelerini kullandı.