GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - Doğu Karadeniz'de yaz sezonunun sonuna yaklaşılmasına rağmen gün batımı ve doğumunun sisle birleşerek eşsiz manzaralar sunduğu yaylalar, huzurlu ortamıyla turistleri kendine çekiyor.

Eşsiz ormanları, yemyeşil çayırları, vadileri yarıp geçen akarsularıyla doğanın tüm güzelliklerini barındıran Karadeniz yaylaları, yılın her ayı misafirlerini ağırlıyor.

Ağustosta dahi akşamları sobayla ısınılan yaylalar, bazen sıcak bazen de sisli soğuk havasıyla aynı gün farklı mevsimleri yaşatabiliyor.

Yaylaya çıkanlar, temiz hava ve doğa eşliğinde günlük hayatın stres ve yorgunluğunu üzerinden atarken, dağlara çöken sisin oluşturduğu görüntüleri fotoğraflama şansı da buluyor.

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz yaylalarının, eşsiz manzaralar içinde doğal hayatın gözlemlendiği çok güzel yerler olduğunu söyledi.

Yaylaların cezbeden noktalarından birinin de gün doğumundan batımına kadar dört mevsimin yaşanıp görülebilmesi olduğunu dile getiren Gürgenci, "Sisi, dumanı, güneşi, havası, her biri ayrı bir güzellik. Ayrıca yaylaya gelenler, gün batımı ve gün doğumu sisle birleştiği zaman eşsiz manzaralar da yakalıyor." dedi.

- "Giresun yaylalar şehri"

Giresun'da 480 yayla bulunduğunu anlatan Gürgenci, "Giresun aslında 'yaylalar şehri.' Bunların içinde 4 turizm merkezi ilan edilmiş, 9 da turizm merkezi ilan edilme çalışması süren yayla var." diye konuştu.

Yaylaların doğal güzellikleriyle turistleri çekmeye devam ettiğini vurgulayan Gürgenci, "Turistler, şehrin kalabalıklığı ve gürültüsünden uzaklaşarak, cep telefonlarını sadece fotoğraf makinesi gibi kullanıp belki yılın tüm yorgunluğunu üzerlerinden atacak bir hareketlilik yaşıyor." ifadesini kullandı.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yaylalardaki tesislerin doluluk oranlarının üst seviyede olduğunu bildiren Gürgenci, "Ülkemiz ciddi bir süreçten geçiyor ve bundan en çok hasar alan sektörlerden biri de turizm. Ancak elde ettiğimiz rakamlar hedeflerimizin üzerine çıktığımızı gösteriyor." dedi.