Bu nedenle bu günler için yapacağınız her şey insanların aklında kalıcı olacaktır. Düğün organizasyonunuz öncesinde insanları davet ederken kullandığınız davetiye seçimleri oldukça önemlidir. Çünkü davetiyeler sizi ve etkinliğinizin öncü temsilcileridir. Bu nedenle konsepte göre seçim yapmak oldukça önemlidir. Çift olarak yapacağınız seçimlerde buna özen göstermeniz gerekmektedir. Birçok farklı düğün davetiyesi modeli bulunmaktadır. Bunları seçerken yapacağınız düğün konseptine uyumlu bir şey seçmeniz daha doğru olacaktır.

Eğer düğünde ek olarak nişanda yer alacaksa bunu davetiyenize de ekleyebilirsiniz. Böylece gelecek kişilerin önceden haberi olmuş olur. Eğer ki düzenlediğiniz konsepte özel seçimleriniz var ise bunu da kesinlikle belirtmeniz gerekmektedir. Aksi halde insanlar beklenmedik durumlar ile karşılaşabilir. Bunları engellemek için davetiye seçimlerinde oldukça özen gösterilmelidir.

Davetiye Hazırlanırken Dikkat Edilecekler

Çiftlerin hazırlık öncesinde en çok tartıştığı konulardan birisi davetiye sayısının ne olacağıdır. Bu nedenle davetiye basımı ve hazırlığından önce mutlaka davetli listesi hazırlanmalıdır. Ancak ondan sonra rahat bir şekilde davetiye seçimine geçebilirsiniz. Ancak işin içinde aile faktörü olduğu için bu kolay olmayacaktır.  Düğün davetiyesi seçiminde ve hazırlık aşamasında Türkçe kullanımı oldukça önemlidir. Davetiyelerde kullanılan dil tamamen nazik bir üslup ile yazılmalıdır.

Eğer ki gerekiyorsa yazılan yazılarda insanların göz zevki için el yazısı bile kullanılabilir. Davetiye de düğünün detayları da dikkatli bir şekilde belirtilmelidir. Ne zaman ve nerede olacağı, ne zaman olacağı ve kıyafet konsepti varsa yazılmalıdır. Eğer çocuk getirilmeyecek ise buda not olarak mutlaka yazılmalıdır. Düğün davetiyesi basım öncesinde tüm kontroller mutlaka yapılmalıdır. Çünkü en ufak bir hata bile olması basım sonrasında tüm yapılanların boşa gitmesi anlamına gelir. Davetiye seçimlerinde modellere göre fiyat incelemelerini de iyi yapmanız gerekmektedir. Çünkü her modelin fiyatı farklı olacaktır ve detaylar arttıkça fiyatta aynı oranda artacaktır. Davetli listesine göre hesaplamalarınızı iyi yapmanız gerekmektedir. Ayrıca son dakika davetlilerini de %10’luk bir oranda hesaba katarak davetiye adedinize ek yapabilirsiniz.

Gerekli bilgi almak ve davetiye modeli seçmek için edavetiye.com.tr adresinden istediğiniz bilgiye ve modellere ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://www.edavetiye.com.tr/dugun-davetiyesi-kat119.html