Antalya’da bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Piyano Festivali, müzik dünyasının önemli ismi Zhang Zuo’nun EXPO 2016’da verdiği konser ile başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Piyano Festivali’ni demokrasi için kendini feda edenlere, geride kalanlara ve çocuklara ithaf ettiğini söyledi.
Antalya’da bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Piyano Festivali, dünyaca ünlü sanatçıların katılımı ile EXPO 2016’da başladı. Yıldızlar geçidine sahne olacak festivalde bu yıl Zhang Zou, İspanyol Manolo Carrasco, Julian Rachlin, piyanist ve klavsenist Tolga Atalay Ün, Gökhan Aybulus ve dünyaca ünlü İtalyan piyanist Roberto Cominati gibi müzik dünyasından birçok yetenekli isim sahne alacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde her yıl Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) sevenleriyle buluşan festival, daha fazla katılımın sağlanması amacıyla bu yıl ilk kez EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

“Piyona devlerini ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz”
Konseri Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel eşi Ebru Türel, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık ve çok sayıda davetli katıldı.
Konserin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Geçen yıl Kasım ayında G 20 Zirvesi’nde dünya siyasetinin liderlerini ağırladık. Bu günde piyona devlerini ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz. Ben müziğin ilahi bir ses olduğuna inanırım. Müzik bütün insanlığın tek ortak dilidir. Piyanolar dünyada her zaman barış ve kardeşlik için çalınır. Biz bu yıl 17’nci Piyona Festivalimizi demokrasi için kendini feda edenlere, geride kalanlara ve çocuklarımıza ithaf etmek istiyorum” dedi.

“Bütün kadınlara ithaf etmek istiyorum”
Terörün ve savaşların son bulmasını ve dünyada bütün çocukların mutlu olmasını dileyen Türel, “Bizim dün eşimle evlilik yıl dönümümüzdü. Ancak bunu yoğun iş temposunda eşimle kutlayabilecek fırsat bulamadık. Bugünkü bu muhteşem konseri eşim Ebru Türel ile birlikte bütün kadınlarımıza da ithaf etmek istiyorum. Bizden festivalimizde desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Antalya bu yıl da büyük ilgi ve destek gördü. Antalya’mız her zaman en iyisine layık oldu. İnşallah her sene daha iyisini yaparak daha ileri gideceğiz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise kısa bir konuşma yaparak, “Festivalimiz hayırlı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2 saat konser verdi unutulmaz bir gece yaşattı
Festivalin ilk gecesinde Sanat yönetmenliğini Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın onursal şefi Gürer Aykal’ın yaptığı dünyaca ünlü Zhang Zou konser verdi. Akdeniz Filarmoni Orkestrası eşliğinde ve orkestra şefi Gürer Aykal yönetmeliğinde yaklaşık 2 saat konser veren dünyaca ünlü pianist Zhang Zuo, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Zhang Zou’a Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından geceye özel plaket taktim edildi. İspanyol Manolo Carrasco, Julian Rachlin, piyanist ve klavsenist Tolga Atalay Ün, Gökhan Aybulus ve dünyaca ünlü İtalyan piyanist Roberto Cominati gibi müzik dünyasından birçok yetenekli isim sahne alacağı festival 14 Ekim Cuma akşamı sona erecek.
(İHA)