BOLU (AA) -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına esnafın desteği devam ediyor.

Bolu'nun Aktaş Mahallesi'nde restoran işleten Erkan Adıyaman, 500 dolar bozdurduğuna dair makbuz getirenlerden yemek parası almıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla kampanya başlattıklarını anlatan Adıyaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz de Bolu esnafı olarak kampanyaya destek olmak istedik. 500 dolar bozdurana yemeği ücretsiz veriyoruz. Her insanın Türk lirasının önemli olduğunu öğrenmesi için böyle bir çalışma başattık." dedi.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde ise zirai ilaç bayiliği yapan İbrahim Usta, 250 doları TL'ye çeviren ve makbuzunu getiren kişiye müşterilerine gübre satışında yüzde 10 indirim yapıyor.

Usta, "Türk lirasına destek, en az 250 bozdurup, makbuz gösteren herkese gübrede yüzde 10 indirim" yazılı pankartı iş yerinin camına asarak kampanyaya katıldı.

Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde dolar üzerindeki spekülasyonlara toplum olarak bir tepki gösterilmesi gerektiğini belirterek, olumsuz havayı dağıtmak için kampanya başlattığını vurguladı.

Çiftçiye destek amacıyla, 250 dolarını bozdurduğuna dair makbuz getiren herkese yüzde 10 indirim kampanyası başlattığını ifade eden Usta, "Kampanyamız çiftçilerin yoğun desteğiyle devam ediyor. Halkımızın duyarlılığı ve satışlardan memnunuz. Kampanya bu sezon boyunca devam edecek." şeklinde konuştu.