GİRESUN (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Dubai'de düzenlenen Arabian Travel Market fuarında, Arapların Giresun'un ormanlarına ve ırmaklarına ilgi gösterdiği belirtildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hulisi Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda başta Arap ülkeleri olmak üzere Uzak Doğu, Asya ve Avrupa'dan birçok ülkeyle bağlantı kurulduğunu söyledi.

Fuarda Araplara Giresun'la ilgili birçok broşür, harita gibi tanıtıcı doküman verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bölgemizde en önemli şey yeşillik. Araplar özellikle yaylalarımıza, şelalelerimize, ırmaklarımıza yoğun ilgi duyuyor. Bu bölgenin yeşil olması dolayısıyla yoğun ilgi var. Onların ilgileri yaylaları, ormanları, ırmakları olan bölgelere daha yoğun. İlk fırsatta ülkemizi ziyaret edecekleri teminat alındı. Ümit ediyoruz ki 2016'nın ikinci yarısı ve 2017 yılının tamamında ülkemize bu bölgelerden yoğun turist olacaktır inşallah."

Güleç, fuarda ayrıcı bölgedeki var olan kültür varlıklarını tanıttıklarını dile getirerek, "Özellikle ilimize has olan Giresun Adası'nı, Giresun Kalesi'ni inanç turizmine uygun olan ilçelerimizi en iyi şekilde anlattık." dedi.