GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, "Sürekli arazideyiz. Hiç uyumuyor, 24 saat ayaktayız. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde gittiğimiz yerlerde tedbirlerimiz var. " dedi.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ve Gümüşhane'de görev yapan ulusal ve yerel gazete temsilcileri Vali Okay Memiş'i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Memiş, Gümüşhane'de yayın yapan gazeteleri takip ettiğini belirterek, "Küçük yerlerde gazete çıkarmak büyük sermaye çaba ister. Basın ve medya gerçekten çok önemlidir. Bize olumlu yönde yönlendirebilir. Basın bu konuda çok önemlidir." diye konuştu.

Gümüşhane'nin coğrafyasının zor olduğunu belirten Vali Memiş, "Kelkit, Şiran ve Köse'de böyle bir sorun yok. Bütün ekiplerimizle paydaşlarımızla bu bölgede organik tarım, organik hayvancılık et ve süt ürünleri yoğunlaşmak durumundayız. Bu bölgede yirmiye yakın gölet yapılıyor. Kelkit havzasında gölet sayısı 29'u bulacak." şeklinde konuştu.

Gümüşhane'nin maden rezervleri açısından da çok önemli çok ciddi potansiyele sahip olduğunu kaydeden Vali Memiş, "Gümüşhane'de büyük yatırımlar var. Zigana Tüneli dünyanın en büyük ikinci tüneli olacak. Tünelde 500 metrede şu an çalışmalar devam ediyor. Her gün 7 metre tünel açılıyor. Trabzon- Erzincan- Erzurum bağlantımızı bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Devlet Su İşleri'nin yaptığı büyük yatırımlar var. Sağlık ve eğitim yatırımlarında da fena değiliz. Gümüşhane'ye bin kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Yeri hazır. Bir an önce ihale edilmesi için çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- Terör olayları

Vali Memiş, bölgede yaşanan terör olaylarına da değinerek, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde Torul Harmancık köyünde iki tane şehit verdik. Sürekli arazideyiz. Hiç uyumuyor, 24 saat ayaktayız. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde gittiğimiz yerlerde tedbirlerimiz var. En son geçtiğimiz gün teröristler bir arkadaşımızın aracını gasp ettiler. Ellerini bağlamışlar. Gümüşhane merkez ve bütün ilçelerimizdeki köylerimize şükranlarımızı sunuyoruz bu konuda çok duyarlılar. Biz tahmin ettiğimiz bölgede yoğunlaştık ve aracı bulduk. Bu mücadele de başarılı olmayı ümit ediyoruz. Köylerin üçte birini dolaştım. Hiçbir yayla şenliğini yasaklamıyoruz. Her türlü tedbirimizi alırız. Vatandaşlarımız yaylalarına çıkarak şenliklerini yapabilirler. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Bize inansınlar. İnşallah hayırlı neticeler alacağımızı düşünüyorum."