ÇORUM (AA) - Çorum'un Boğazkale ilçesindeki Hitit Medeniyeti'nin başkenti Hattuşa'da, Sinema Günleri düzenleneceği bildirildi.

Boğazkale Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Hattuşa'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınışının 30. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerin "Sinema Günleri" ile devam edeceği belirtildi.

Etkinliğin 5-6 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği bildirilen açıklamada, "Sinema Günleri, Hattuşa tarihinde bir ilk olacak. Cumartesi günü çocuklarımıza yönelik olarak saat 12.00'de 'İksir', saat 15.00'de ise 'Pirdino' isimli çocuk filmleri çocuklarımızla buluşacak. Boğazkale Dulkadiroğulları Konağında düzenlenecek olan sinema günlerinde çocuklarımıza çocuk filmlerinin yanı sıra oyun parkında eğlence imkanı ile pamuk şeker ve sıcak çikolata gibi ikramlar da yapılacak. Hattuşa Sinema Günleri'nin finalinin yapılacağı 6 Kasım Pazar günü ise Hattuşa, Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Hülya Koçyiğit'i ağırlayacak. Koçyiğit'in katılımıyla saat 14.00'de 'Gelin' filminin gösterimi düzenlenecek." ifadelerine yer verildi.

Etkinlik kapsamında kaymakamlık tarafından hazırlanan Hitit Defilesi'nin de gerçekleştirileceği kaydedildi.