SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun İl Hava Ambulans Merkezi personelinin yaralı halde bulduğu, tedavi ettirdikten sonra sahiplenerek "Paşa" adını verdiği kurt köpeği, merkezin maskotu haline geldi.

Samsun ve bölgesindeki vakalara müdahale edilen, 3 doktor, 2 paramedik, 3 pilot ve 3 yer personelin görev aldığı Samsun İl Hava Ambulans Merkezi'nde 7 yaşındaki Alman Kurt köpeği "Paşa" personel tarafından ekipten biri gibi görülüyor.

Merkezin pilotlarından Ahmet Refik Saydam, AA muhabirine, Paşa'nın yaklaşık 2 yıldır yanlarında olduğunu söyledi.

Paşa'yı iki yıl önce bir kış günü yaralı ve yürüyemez halde merkezin yakınlarında bulduğunu ve merkeze getirdiğini anlatan Saydam, "Önce karnını doyurduk, çünkü aç ve perişan haldeydi. Daha sonra İstanbul'daki veteriner kızımı aradım fotoğrafını çekip gönderdik. İlaçlar tavsiye etti. Bir süre antibiyotik tedavisi yaptık. Yaklaşık bir ay kadar tedavisi sürdü. Daha sonra iyileşip yürümeye başladı." dedi.

Merkezdeki herkesin Paşa'nın tedavisinde emek gösterdiğini iyileştikten sonra da ondan ayrılmak istemediklerini ifade eden Saydam, şunları dile getirdi:

"İyileştikten sonra Paşa'ya alıştığımız için ayrılamadık. Herkes onu çok sevdi ve sahiplendi. Paşa'nın yanımızda kalmasını istedik. Daha sonra Paşa'yı sahiplendik. Önce karnesini çıkardık. Bir veteriner hekim kontrolünde tüm kontrolleri yapılıyor. Şu anda bizle beraber hem bölgemizi koruyor, hem de gece nöbetçilerine faydası oluyor. Bizim de boş zamanlarımızı keyiflendiriyor."

- Helikopteri hem yolcu ediyor hem de karşılıyor

Gün içinde Paşa'nın kendilerine moral ve motivasyon verdiğini dile getiren Saydam, "Biz göreve giderken uğurluyor geldiğimizde de çok seviniyor. Gün içinde bizle vakit geçiriyor. Bahçenin dışında içeride de bize eşlik ediyor. Birlikte yemek yiyoruz. Bizi yabancılara karşı korumaya çalışır. Ekipten biri yani. Ekipteki herkes onu çok seviyor. Bizim can dostumuz. Özellikle boş dakikalarımızı onunla mutlu geçiriyoruz." diye konuştu.

Saydam, Paşa'nın beslenmesine özen gösterdiklerini, Paşa'nın mamasının yanı sıra haşlanmış tavuğu çok sevdiğini anlattı.

Samsun İl Hava Ambulans Merkezi sorumlu hekimi Hakan Kursal ise Paşa'yı çok sevdiklerini vurgulayarak, Paşa'nın kısa sürede tüm ekibe kendisini sevdirerek adeta ekibin bir parçası haline geldiğini kaydetti.

Kursal, Paşa ile iyi vakit geçirdiklerini sözlerine ekledi.