KARABÜK (AA) - Safranbolu Devlet Hastanesinde görevli iki hemşire tarafından hazırlanan  "Engelsiz Hastane Engelsiz Hizmet Projesi" kapsamında önce görme engellilere Braille alfabesiyle okuma öğretilecek, sonra hastane görme engellilerin rahatça kullanabileceği şekilde düzenlenecek.

Hemşireler Serap Yücel ve Latife Kutsal'ın hazırladığı, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen proje kapsamında, görme engellilere Braille alfabesiyle okuma öğretmek için kurs düzenlendi. 

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen kursun açılışında konuşan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak,  herkesin engelli adayı olduğunu belirtti.

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Bulacak, şöyle devam etti:

"Biz büyük bir ülkeyiz. Bu anlamda da kimse hakkından hukukunda, eğitimden mahrum kalmasın. Biz bunu istiyoruz. Görme engelli bir kardeşimiz de kendi işlerini rahat şekilde halledebilsin. Devletimiz bu anlamda çok güzel çalışmalar yaptı. Bizler de Safranbolu'daki kurumlar olarak elimizden gelen en iyi hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Görme engellilere önce okuma  öğretilecek, sonra hastane görme engellilerin rahatça kullanabileceği şekilde yeniden dizayn edilecek." 

Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise belediye olarak her alanı engellilerin rahatça kullanabileceği şekle dönüştürdüklerini, ilçedeki hastanenin de buna destek olmasının önemli olduğunu kaydetti.

Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Selim Şahin de projeyle görme engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için kolları sıvadıklarını ifade etti.

Proje kapsamında önce kurs açtıklarını sonra da hastanede çalışmaların başlayacağını belirten Şahin, "Hastane görme engellilerin rahatça kullanabileceği şekilde yeniden dizayn edilecek. Bu çalışmanın bütün hastanelere örnek olacağını düşünüyorum. Emeği geçen personelimi kutluyorum" sözlerine yer verdi.