İstanbul Çerkes Derneği "Adığe-Çerkes Dili Günü" etkinliği programına tertip etti.
15 Mart pazar akşamı Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenecek programda, Çerkesce şarkı ve şiirler, Çerkes halk dansları gösterisi, Çerkesce stand up ve diğer sürprizler yer alacak. Ayrıca ,7 Mart Cumartesi akşamı gazeteci yazar Ahmet Tezcan’ı ’’Demokratikleşme Süreci ve Çerkesler’’ konusunu konuşmak üzere dernek binasında konuk edecek olan İstanbul Çerkes Derneği üyeleri, Çerkesler’in ’Yeni Anayasa-Demokratikleşme’ süreci’nde nasıl bir yol alması konusunu da tartışmaya açacak.
8 Mart Pazar sabahı ise derneğin geleneksel kahvaltı programında Çerkes mutfağının birbirinden leziz yiyecekleri konuklara ikram edilecek, program sonrasında ise geleneksel mahalli düğün yapılacak.
Derneğin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan yönetim kurulu üyesi Hanife Aydın; ’’İstanbul Çerkes Derneği Mart ayı içerisinde yaptığı birbirinden farklı güzel programlarla herkese keyifli anlar yaşatacak. Çerkes kültürünü tanıtıcı çalışmalara aralıksız devam edeceğiz, bu programlara bütün Çerkesleri ve Çerkes dostlarını bekliyoruz’’ dedi.
(İHA)