TRABZON (AA) - Gümüşhane-Trabzon sınırındaki bin 800 rakımlı Kadırga Yaylası'nda, "Kadırga Otçular Yayla Şenliği" düzenlendi.

Gümüşhane'nin Özkürtün, Kürtün, Trabzon'un ise Şalpazarı ve Tonya ilçe belediyelerinin katkılarıyla düzenlenen geleneksel şenlik, kortej yürüyüşü ile başladı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, yaylaların insan yaşamında çok önemli olduğunu söyledi.

Yaylara sahip çıkılması noktasında gayret gösterdiklerini belirten Memiş, "Yaylalarda yapılan etkinler insanların buluşması ve geleneklerini yaşatılması adına önem arz ediyor." dedi.

Memiş, bölgede yatırım çalışmalarının devam ettiğine dikkati çekerek, "Devletimiz, hükümetimiz Trabzon ile Gümüşhane arasında dünyanın en uzun ikinci tünelini yapıyor. Bu hizmetlerde emeği olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, bakanlarımıza ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Darbe girişimi sürecine de değinen Memiş, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve aziz Türk milletinin sayesinde darbeye karşı durduk, geri püskürttük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

- Yöre müzikleri eşliğinde horon oynandı

Yöreye ait kıyafet giyinenlerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, doğanın eşsiz güzelliği eşliğinde horon tepti.

Sise rağmen vatandaşların ilgi gösterdiği şenlikte, pestil ve köme gibi yöreye özgü yiyeceklerin tanıtımı ve satışı yapıldı.

Yöre kadınlarının giyindiği rengarenk kıyafetlerin dikkat çektiği şenlik kapsamında konserler de organize edildi.

Şenliğe Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı.