BOLU (AA) - Bolu Belediyesi Bebek Meyve Ormanı'nda düzenlenen "isimlik takma" törenine katılan çocuklar, kendi meyve ağaçlarına isimlerini verdi.

Çayırköy mevkiinde 88 bin metrekare alana kurulan ve kentte 2013 yılından itibaren Bolu Belediyesi tarafından yeni doğan her bebek için bir adet meyve fidanının dikildiği Bebek Meyve Ormanı'na şuana kadar 8 bin adet fidan toprakla buluştu.

Çeşitli meyve fidanlarının dikildiği sosyal proje kapsamında Bolu Belediyesi Bebek Meyve Ormanı’na ilk dikilen fidanlarla birlikte büyüyen bebekler şimdilerde 3 yaşına girerken, meyve ormanında "isimlik takma" töreni düzenlendi.

Evlatları adına ağaç dikilen ailenin hazır bulunduğu etkinliğe Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu, Zerrin Biçen, Ekrem Çetinkaya ve daire müdürleri katıldı.

Anne ve babalarıyla birlikte törene katılan 2013 doğumlu çocuklar Belediye Başkanı Yılmaz’la birlikte kendi meyve ağaçlarına isimlerini taktı.

Belediye Başkanı Yılmaz, proje kapsamında kendilerine ait fidanlara isimliklerini takan çocukları tebrik ederek, "Bahtınız açık olsun" dedi.

Ailelerin büyük ilgisiyle karşılaşan Başkan Yılmaz, etkinlikte ailelere çağrıda bulunarak, gelecekte meyve verecek fidanları çocukları ile düzenli takip etmelerini istedi.