DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Akçakoca Meslek Yüksek Okulunda, "Kur’an ve Sünnette Gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Üniversitenin Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma Kotan, gençlik ve ergenlik döneminin fırtınalı zaman dilimi olduğunu söyledi.

Kotan, gençlik yıllarının ebeveynler için de zorlu geçtiğini belirterek, "Gençlik sürecinde iki taraf da çok dikkatli olmalı. Ebeveynlerin, gençlere, sabır, hoşgörü ve sevgi ile yaklaşması, gençlerin de aynı şekilde büyüklerine karşı saygılı olması gerekir. İnancı ve inandıkları uğrunda çaba gösteren gençlerdir, arzu edilen gençlik." diye konuştu.

Gençlere, Kur'an ve sünnet çerçevesinde tavsiyelerde bulunan Kotan, "Şeytanın vesveselerine kulak asılmaması gerekir, asıl olan yüce Allah’ın emir ve yasaklarına uymaktır. Zor zamanlarda Yüce Allah’a sığının ve O’ndan yardım dileyin. Gönülden edilen dualar mutlaka karşılık bulur." dedi.

Konuşmanın ardından, Akçakoca Müftüsü Mehmet Taşçı ve Akçakoca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu tarafından Kotan'a teşekkür belgesi takdim edildi.