Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve ilk kez Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası iş birliği ile gerçekleştirilecek “Lüküs Hayat” müzikalinin bugün yapılacak galası öncesi basın toplantısı düzenlendi.
Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Lüküs Hayat müzikalinin yönetmeni Haldun Dormen, Eskişehir’de 6’ncı prodüksiyonunu gerçekleştirdiğini dile getirdi. Eskişehir’de olmaktan çok mutlu olduğunu ve keyifle çalıştığını ifade eden Dormen, “Gerçekten Eskişehir’de müthiş mutlu oluyorum. Eskişehir’e gelmek benim için ayrı bir keyif. Eskişehir’in bu kadar gelişmiş olmasına ben şaşkınlık içindeyim. 1960’lı yıllarda buraya geldiğimizde sahne bulamazdık, seyirci hep iyiydi ama sahne diye bir şey yoktu. Şimdi birbirinden güzel tiyatrolar var. Lüküs Hayat müzikalinde 3 perdeyi 2 perdeye indirdik. 2 dekorlu olarak sergilenecek. 1933’de yazılmış bir müzikal ve 1933 Türkçesiyle bugünün Türkçesi biraz farklı. Günümüz Türkçesine uyarlamaya çalıştık. Bence Eskişehir tiyatrosunun İstanbul ve Ankara’da duyulması gerek. Türkiye’nin en iyi tiyatrolarından birisi. Gerektiği kadar tanınmıyor, bunun için uğraşmak lazım” dedi.
İlk kez Senfoni Orkestrası ile sahnelenecek müzikalin orkestra şefi Aytuğ Ülgen ise, Lüküs Hayat Müzikali’nde yer alan tüm müziklerin yeniden elden geçirildiğini ve müzikal için 3 yeni müzik yazıldığını belirtti.
Müzikalin koreografı Selçuk Borak da Lüküs Hayat Müzikali’nde oyunun iskeletini sabit tutarak yeniden işlediklerini kaydetti.
Oyunculardan Elif Melda Yılmaz Hatipoğlu, Eskişehir Şehir Tiyatroları’nın kurucu oyuncularının Lüküs Hayat Müzikali’nde bir araya geldiğini ve sahnede ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.
Öte yandan müzikal ve Eskişehir Şehir Tiyatroları hakkında bilgi veren Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Emre Basalak, şunları kaydetti:
“Bu akşam perdelerimizi açıyoruz ve ayda 3 kez burada oynayacak. Şimdiden çok fazla talep var. Başka şehirlerden Eskişehir’e sırf Lüküs Hayat Müzikali’ni izlemek için talepler geldi ve bu bizi çok sevindirdi. İnşallah seyircinin kararı temyize gitmez. Önemli olan seyircinin kararıdır. Önemli oyuncular bir araya geldi. Bu sezonun sloganı, ’Eskişehir şehir tiyatrosu gururla sunar’ olacak. İnşallah büyük şehirlerde oynamak gibi bir hedefimiz var.”
Oyunun bu akşam saat 20.00’deki prömiyeri öncesi yapılan basın açıklamasının ardından ünlü oyuncu ve yönetmen Haldun Dormen, ulusal ve yerel kuruluşlarda çalışan basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)