ORDU (AA) - Ordu Valiliği kentin güzelliklerini fotoğraflayarak, sosyal paylaşım hesaplarından milyonlarca kişiye ulaştırmak amacıyla "Milyonlar Ordu'yu Paylaşıyor" projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında, Ordu'nun tarihi, kültürel ve turistik alanlarının sosyal medya üzerinden paylaşılarak tanıtım faaliyetlerine katkı sunulması amaçlanıyor.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun daveti üzerine önceki haftalarda Ordu'ya gelen 21 seyahat blog yazarı ve gezgin fotoğrafçının, sosyal medyada yaptığı "Ordu" paylaşımlarının milyonları aştığı belirtildi.

Seyahat blog yazarı ve gezgin fotoğrafçıların, Türkiye'nin dört bir yanından kente geldiği vurgulanan açıklamada, ekibin, 5 gün boyunca Ordu'nun değişik yörelerindeki tarihi, turistik ve kültürel değerleri görüntüleyip, fotoğrafladığı ifade edildi.

Ekibin, Ordu'da çektikleri görüntü ve fotoğrafları, kendi sosyal paylaşım hesaplarından paylaşarak Ordu'nun güzelliklerinin milyonlara ulaşmasını sağladığı aktarılan açıklamada, facebook, twitter, instagram ve periscope gibi sosyal paylaşım ağlarından yapılan paylaşımlardaki görüntülenme sayısının 10 milyonu aştığı bildirildi.

Açıklamada, 21 seyahat blog yazarı ve gezgin fotoğrafçılarının, sosyal medyada yaptığı Ordu paylaşımlarının kısa sürede 100 milyona ulaşması beklendiği kaydedildi.

Öte yandan açıklamada, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine ulusal televizyon kanallarının kente gelerek Ulugöl, Perşembe Yaylası gibi turistik yerlerin bulunduğu mekanlarda çekimler yaptığı ve bu çekimlerin turizm açısından önem arz ettiği bildirildi.