ORDU (AA) - Körfez ülkelerinden bir grup gazeteci, Ordu Valiliği ve Türk Hava Havayollarının iş birliğiyle geldikleri kentte tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun tanıtımını yapmak üzere Kuveyt, Lübnan ve Katar'dan gelen basın mensupları ile bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıda Balkanlıoğlu, gazetecilerle sohbet ederek Ordu'nun güzelliklerini anlattı.

Ordu'nun doğal güzelliklerine yönelik tanıtım çalışmalarının sürdüğünü belirten Balkanlıoğlu, "Ordu'yu Türk Hava Yolları ile birlikte tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. Ordu'nun turizmde bir marka olması amacıyla başlattığımız faaliyetlerimiz kapsamında DOKA'nın desteğiyle Ordu-Giresun havalimanımızın hizmete girmesi, Türk Hava Yollarının seferlere başlaması, tanıtım atağımızın hız kazanmasına yol açtı. Ordu, turizmde çok daha iyi yerlere gelecektir." dedi.

Balkanlıoğlu, kentin tanıtımına destek olanlara teşekkür ederek, "Ordu'nun tanıtım faaliyetlerine destek verdiği için Türk Hava Yollarına, Katar, Kuveyt ve Lübnanlı basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Arap ülkelerinden özellikle Karadeniz Bölgesi'ne yoğun bir ilgi var. Ordu, doğal güzellikleri, yeşili, mavisi, dereleri, şelaleleri ile büyüleyici bir güzelliğe sahip. Bu muhteşem güzellikleri herkesin görmesini istiyoruz." diye konuştu.

Körfez ülkelerinden gelen basın mensupları ise gösterdiği yakın ilgi ve destekten dolayı Balkanlıoğlu'na teşekkür ederek, hayran kaldıkları Ordu'ya haber ve programlarında geniş yer vereceklerini belirtti.