ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Akkuş Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Argan Yaylası Kış Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Bin 500 rakımlı Argan Yaylası'nda düzenlenen festivale, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Çevre illerden de katılımın olduğu festivalde kızak ve leğenle kayma yarışları düzenlendi. Kartopu oynanan ve davul zurna eşliğinde halay çekilen festival renkli görüntülerle sona erdi.

Öte yandan iki gün süren festivaldeki yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi, davetlilere hamsi, patates, lahana çorbası ve turşu ikram edildi.

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, burada yaptığı konuşmada, ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ilk defa festival düzenlediklerini söyledi.

Festivali bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Demirci, "Gelecek yıllarda festivali daha geniş katılımlı yapmayı düşünüyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz festivale gelerek bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Argan Yaylası'nın gerek yaz gerekse kış turizminde oldukça iddialı olduğunu vurgulayan Demirci, "Argan Yayla'mız yaz ve kış turizmi için biçilmiş kaftan konumundadır. Buraya yatırım yapacak olan iş adamlarına da belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Yaylamızda 4 ay boyunca eksik olmayan kar kalınlığı kayak yapmaya elverişli durumdadır. Yatırım yapmak isteyen iş adamlarımızı da bekliyoruz." diye konuştu.

Demirci, yaylada kar kalınlığının halen bir metrenin üzerinde olduğunu anlatarak, "Akkuş ilçemizde nisan ayı hatta mayıs ayına kadar kar kalmaktadır. Dolayısıyla Akkuş ilçesi kış turizmi için bundan sonraki yıllarda da oldukça iddialıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Festivale katılan davetlilerden Mehmet Gümüş, Akkuş ilçesinde ilk defa kar festivaline katıldığını belirterek, "Bu konuda çok ciddi eksiklik vardı. Belediyelerimiz bu eksikliği gidermiş oldu. Herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Yakup Türkyılmaz da festivale ailecek geldiklerini ifade ederek, "İki gün boyunca doyasıyla eğlendik. İnşallah seneye bir kez daha geleceğiz." ifadelerini kullandı.