ORDU (AA) - Ordu'da, "15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı" düzenlendi.

Memur-Sen İl Başkanlığınca, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilen fotoğraflardan oluşan slayt sunuldu.

Memur-Sen Ordu İl Başkanı İsmail Çelenk, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle andığını söyledi.

Türk milletinin, birçok durumu içine attığını ifade eden Çelenk, "Adnan Menderes'e darbe yapıldı, bu millet alanlara çıkamadı, içine attı. Rahmetli Özal'a oyunlar oynandı, bu millet sesini çıkaramadı, içine attı. 28 Şubat postmodern darbeler oldu. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız 11 saat ayakta ifade verdi, bu millet içine attı, alanlara çıkamadı. Rahmetli Muhsin başkan dağların ayazında kaldı, bu millet içine attı, sesini çıkaramadı." dedi.

Çelenk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, küçücük bir telefondan millete seslendiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, 'ben havalimanına gidiyorum, milleti de alanlara bekliyorum' dedi. Bu millet akın akın alanları doldurdu. Ordu'da da 19 ilçemizle alanları doldurduk. O gece sabaha kadar nöbetimizi doldurduk. O anlamda 15 Temmuz, artık bizim ikinci Çanakkalemizdir. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. İhanet, kahpelik edenleri, vatana, millete, bayrağa düşmanlık edeni unutmayacağız, unutturmayacağız. Unutursak, unutturursak, çocuklarımıza anlatmazsak bu millete yeniden 15 Temmuzları yapmak için illegal, şer güçler her zaman oyunlarını oynayacaktır."

Günün, birlik ve beraberlik günü olduğunu söyleyen Çelenk, bir daha "15 Temmuz" yaşanmamasını diledi.

Sendika üyelerinin yanı sıra vatandaşların da katıldığı programda, Türkiye tarihindeki darbeler konulu sunum yapıldı.