RİZE (AA) - Pakistanlı bir film şirketi, Rize'de sinema filmi çekimi yapmaya başladı.

Pakistanlı yapımcı ve aktör Javed Sheikh tarafından Rize'de çekimleri yapılacak sinema filmi için Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın da katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Yapımcı ve aktör Sheikh, Türkiye'de Pamukkale ve Antalya'da çekim planları yaptıklarını ancak Rize'yi gördükten sonra bu planlarını değiştirdiğini ifade ederek, "Rize'ye geldikten sonra doğa ve anlatılanlar kalbimizi çaldı. Çekimleri bu bölgede yapmaya karar verdim. Rize çok güzel bir coğrafyaya sahip. Rize’de bir filmin tamamını çekmeyi düşünüyorum." dedi.

Rize Valisi Bektaş ise Pakistan ile Türkiye arasında duygu beraberliği olmasına rağmen ilişkilerin düşük seviyede olmasının şaşırtıcı olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Birbirimizi sadece samimi olarak seviyoruz ama aramızda her hangi bir ilişki yok. İki ülke arasında çok büyük ilişkiler geliştirebiliriz. Aramızda çok kalın duvarlar var. O duvarları mutlak ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bölgemiz ve Kaçkarlar büyük bir hazine. Burası keşfedilmeyi bekliyor. Keşif için böyle bir filmin çekimine yardımcı olmak beni mutlu etti. Filmin, Pakistan ile aramızda olmasını arzu ettiğimiz güzel ilişkilerin de bir başlangıcı olacağını düşünüyorum."

Basın toplantısına filmin başrol oyuncuları Aditi Singh, Danish Taimur ile Saeeda Imtiaz da katıldı.

Bu arada, film çekimi için Rizeli iş adamlarından Turgut Kıran'ın villasını ve Ali Ağaoğlu'nun da araç koleksiyonundaki bir otomobili, film ekibine tahsis ettiği bildirildi.