KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapımı süren üst geçit, Osmanlı padişahlarından 3. Selim'in Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa'nın 1797'de ilçede yaptırdığı saat kulesinin görünümünde olacak.

Karayolları tarafından Karabük-Safranbolu karayolunun terminal mevkisinde yapımına başlanan üst geçidin kuleleri Safranbolu Saat Kulesi, geçiş kısmı ise Safranbolu evlerinin andıran bir görüntüye sahip olacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Safranbolu'nun her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Safranbolu'nun en büyük mahallelerinden Emek ve Barış mahalleleri arasında yapılacak olan üst geçidin Safranbolu'ya yakışır bir hizmet olacağını ifade eden Aksoy, "Karabük-Safranbolu karayolunda çok yoğun bir trafik akışı oluyor. Vatandaşlarımız buradan karşıya kontrolsüz bir yaya geçidiyle geçiyordu. Burada da bazı trafik kazalarının yaşanmasına neden oluyordu." diye konuştu.

Belediye tarafından yapılan üst geçit projesinin karayollarına sunulduğunu vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Karayollarının standart üst geçit projeleri var. Türkiye'nin her yerinde aynı standartta üst geçitleri yapmaktalar. Ancak burası dünya miras şehri, buranın özel nitelikleri var. Karayolları çelik inşaatını tamamlayacak. Bu özel niteliği yansıtacak olan üst geçidin kaplama kısımlarını belediye olarak biz yapacağız. Umuyorum yıl başına kadar kendilerine düşen vazifelerini tamamlayacaklar. Biz de bahar gelmeden önce Safranbolu estetiğine uygun ve Safranbolu'nun giriş kapısı olarak bu üst geçidi tamamlayacağız. Burası nitelikli bir giriş kapısı olacak. Sadece görsel güzelliği olan bir üst geçit değil, Safranbolu'nun değerlerini yansıtan giriş kapısı olacak."