KARABÜK (AA) - Safranbolu İlçe Halk Kütüphanesi'nde, "Okusun da Büyüsün" Projesi kapsamında çocuk bölümü açıldı.

Kaymakam Murat Bulacak, açılış töreninde yaptığı konuşmada, projede emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.

"Ağaç yaşken eğilir" atasözünü anımsatan Bulacak, şunları söyledi:

"Ama bazen ağacı, yaşken eğmeyi unutuyoruz. İnternette bilgileri buluyoruz ama çok da güvenemiyoruz. Belki de birilerinin, bilmemizi istediğini görüyoruz. Gerçeği bilmiyoruz ve araştırmıyoruz. Okumadık, okumadığımız gibi yetiştirdiğimiz nesil, bizden daha da az okudu. Yurt dışında metroda, uçakta ve her yerde kitap okunuyor. Ülkemizde böyle bir şey yok. Faydasız işlerin hep muhabbetini yapıyoruz."

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Buket Akbulut da proje kapsamında çocukların zevk alacağı bir ortam yaratmayı, okuma ve yazmayı oynadıkları oyunların bir parçası haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Akbulut, şöyle konuştu:

 "Projeyle birlikte çocuklar ve aileleri kütüphane alışkanlığı kazanacak. Safranbolu'da yetişen her çocuğun gelişiminde sorumluluğumuz bulunmaktadır. Projemizin özel amacı, ilçemizde okul öncesi eğitim oranının artmasına katkı sağlamak. Hedef kitlenin eğitime bakış açısında olumlu iyileştirmeler yapmak. Çocuklar için eğlence ve öğrenme ortamı hazırlamak, engelli okul öncesi çocuklarına ulaşarak kütüphane ortamını görmelerini sağlamak, erken çocukluk döneminde çocuklara verilen kütüphane hizmetlerinin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek olanak sağlamaktır."