KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Huzur Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde huzurevi yapılacak.

Safranbolu Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda dernek yöneticileri ile bir araya gelen ve derneğe üye olan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, projeye elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, derneğin güzel bir projeye imza attığını söyledi.

Derneğin amacının Safranbolu'da ve bölge yaşayan yaşlıların ev ortamında yaşamlarını sürdürebilecekleri, huzur içinde yaşayacakları bir mekanı oluşturmak olduğunu ifade eden Ceylan, "Buna benzer projeleri Safranbolu'da büyüklerimizin öncülüğünde çok gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi daha bölgede hiç Anadolu Lisesi yokken Safranbolu Anadolu Lisesi vatandaş-devlet öncülüğünde yapılmış projedir. Diğer taraftan Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi, Safranbolu halkının öncülüğünde adım atılmış ve Safranbolu'ya kazandırılmıştır. Yine Safranbolu Devlet Hastanesi ek binası derneğimiz vasıtasıyla devletimizin desteğiyle tamamlanmış projedir. Şimdi Safranbolu halkının öncülüğünde derneğimizin başlatmış olduğu bir projeyle inşallah yaşlılarımıza da yönelik projeyi ilk adımı atıyoruz. Hepimiz inşallah bu derneği yardımcı olacağız." diye konuştu.

Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Kalem de, AK Parti milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Burhanettin Uysal ve sivil toplum kuruluşlarının da kendilerine deste olacağına dikkat çekerek, "Yapacağımız huzurevlerini devlet binası konseptinde düşünmüyoruz. Safranbolu tarihine, kültürüne yakışır bir şekilde villa şeklinde evler düşünüyoruz. İlk etapta 20 adet villa şeklinde ev yapacağız. Her villada 6 oda düşünüyoruz. İnsanlar kendini dışlanmış hissetmesinler. Bahçesine maydanozunu, domatesini, çiçeğini eksin istiyoruz." dedi.