Çünkü koyulan her isim çocuğun karakterine bir etki yaratarak nasıl bir insan olacağını belirleyecektir. Bu nedenle çocuğa karakterine etki edecek isim koyulurken çok dikkat edilmeli, çocuğun sağlıklı bir yetişkin olması için çaba harcanmalıdır. Çevresi tarafından aşağılanan ya da hor görülen bir isme sahip olan çocuk toplum içerisinde her zaman daha çekinik bir duruma düşeceğinden hem sosyal hayatında hem de eğitim hayatında istediği statüye gelemeyecek, aynı zamanda olumsuz bir tutumla topluma zararlı bir birey olacaktır. Çocuğa seçilen isim tercih edilen, toplumda kabul gören ve toplumsal ahlaka uygun bir isim olmalıdır.

Kız Çocuklarına İsim Seçmek kız isimleri seçilirken çocuğun yaşam tarzı ve bulunduğu toplum bunun büyük etkileridir. Günümüzde yaygın olan Nur, Su, Naz, Öykü, Renk Su, Beren, Ahsen, Çiçek gibi isimlerin tamamı kadınların zayıf yönlerinin benzetildiği şeylerden türetilmiştir.

Örneğin Naz ismini alan kız çocuğu isminin karakterine bürünerek daha sakin ve daha çekinik olurken erkek çocuğunun Mert ismi onu daha atılgan yapacaktır. Bir ucu cinsiyetçi söylemlere dayanan bu isimler yerine çocuklara güzel ahlak ve güzel huy aşılayacak, anlamı ve söyleyişi mantıklı olan bir isim seçmeniz gereklidir.

Özellikle kız çocuklarında sağlam bir karakter yaratmanın unsurlarından bir tanesi de bu isim konusu olmaktadır. Çift İsimli Çocuklar Aileler çocuklarına isim seçerken birden fazla isim koymak isterler. Ülkemizde bu isim sınırı ikidir ve ailelerin çocuklarına verdikleri isim sayısı iki tane olabilir. Bu noktada farklı farklı isim seçen ailelerin ilerde çocuğun karakterine yansıyan isim anlamları ile bir sorun yaşaması muhtemeldir.

Çocuk yetişirken isimlerinin etkisinde kalarak farklı davranış özellikleri gösterebilir. Uzun zamandır araştırılan ismin karakter üzerindeki etkisi incelendiğinde iki isimli çocukların tek isimli çocuklara göre daha fazla karmaşa içerisinde bulundukları ortadadır.

Bu nedenle çocuklara isim seçerken tek bir isim kullanmak daha doğru bir hareket olur. Bunun dışında her çocuğun isminin özelliklerini taşıyacağından bahsetmek de doğru olmayacaktır. Dolayısıyla en kaliteli güncel çocuk isimlerini www.isimportal.com adresinden bulabilirsiniz.