SAMSUN (AA) - Necip Fazıl Kısakürek doğumun 111. yıl dönümünde Samsun'da "Gençlik Üstad'ı Anıyor" temalı saygı gecesinde Uğur Işılak konseri ile anıldı. Işılak, konserde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yasaklanan Dombra şarkısını da söyledi.

İlkadım ilçe Belediyesi'nce düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek'in doğumun 111. yıl dönümünde "Gençlik Üstad'ı Anıyor" temalı saygı gecesinde Uğur Işılak Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi. Konsere Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Konser öncesi bir konuşma yapan Bakan Kılıç, "Bu akşam burada bir araya gelmiş olmanız, üstadın (Necip Fazil Kısakürek) 'kim var dediği' zaman sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyebilen gençliğin buradaki temsilidir. Bundan dolayı size teşekkür ediyorum. Benden sonra bu kürsü de çok değerli arkadaşım ve dava arkadaşım çünkü bundan sonra 7 Haziran seçimlerinde Meclisimizde milli iradenin şerefini ve onurunu yaşayacağımız Uğur Işılak sizlerle olacak. Sizlere bir halk ozanının duyguları ve sözleriyle Necip Fazıl Kısakürek üstadı en iyi şekilde anlatacaktır" dedi.

Gençlere seslenen Bakan Kılıç, "Şunu iyi bilin, yarın elbet bizimdir. Gençler, siz buraya gelmekle, bize güç vermekle aslında Türkiye'nin geleceğine, cennet vatanımızın geleceğinine güç veriyorsunuz" diye konuştu.

Daha sonra sahneye Uğur Işılak çıktı. Işılak, Necep Fazıl Kısakürek’in "Sakarya, Kaldırımlar, Zindan’dan Mehmed’e Mektup" gibi birçok şiirini seslendirdi.

-Dombra şarkısı-

Konserin son bölümünde Işılak, vatandaşların Dombra şarkısını söylemesini istemesinin üzerine, YSK'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yeniden uyarlanan "Dombra" şarkısının AK Parti tarafından propaganda şarkısı olarak kullanılmasını yasakladığını hatırlattı. 

YSK'nın AK Parti araçlarında Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığına halel getirir düşüncesiyle buna yasak getirdiğini belirten Işılak, "Yani Cumhurbaşkanının adı parti ismine bulaştırılmamalı anlayışıyla hareket etti ve böyle bir yasak getirilmiş oldu. Yasağı duyduğumda Elazığ'daydık. Elazığ'da meydanda en az 25 bin kişi vardı. Tabi bu şarkıyı okuduk. Hatta tweet attım. Dedim ki, propaganda amaçlı Dombra'nın okunması YSK tarafından yasaklanmış. Biz de dedim bugün muhabbet amaçlı Dombra okuduk. İşte burada da muhabbet amaçlı Dombra okuyacağız hiç merak etmeyin, siyaset yok" ifadesini kullandı. 

Konuşmanın ardından Işılak, Dombra şarkısını okudu. Şarkıya Bakan Kılıç da oturduğu yerden eşlik etti.