Denizli’de kendisini yeşile boyayan Türk asıllı Avusturya vatandaşı Jurgen Wilhelm, saatlerce hareketsiz durdu. Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği Wilhelm, bunu sokak sanatı için yaptığını söyledi.
Denizli’de daha önce sarılma eylemi yapan Türk asıllı Avusturya vatandaşı Jurgen Wilhelm, bu kez de Gazi Bulvarı üzerinde kendisini tamamen yeşile boyayarak heykel gibi hareketsiz durdu. Gazi İlkokulu’nun yanındaki alana gelen ve heykel gibi hareketsiz duran Wilhelm vatandaşların ilgi odağı oldu. Yoldan geçen vatandaşların birçoğu yeşil adamla fotoğraf çektirirken, özellikle çocuklar Wilhelm’e büyük ilgi gösterdi. Önüne ‘Sokak Sanatı’ yazan bir karton koyan Jurgen Wilhelm, yaptığının sadece sokak sanatı olduğunu söyleyerek, "Canlı heykel sanatı yapıyorum. Dünyada ve Türkiye’de bu işi yapan çok sayıda kişi var. Ben de bunu Denizli’de yapmak istedim. Vatandaşlarımız çok güzel tepkiler gösteriyor. Eleştiriler de oluyor ancak saygılı herkes. Biz bunu para için yapmıyoruz. Biz bunu görsel amaçlı yapıyoruz. Bunun yanlış anlaşılmamasını isterim" dedi.

"BİZ DE DESTEKLERİZ"
Wilhelm’i izleyen bir vatandaş ise, "Ben çok güzel buldum. Her yerde yapılan bir şey bu. Biz de destekleriz. Denizli’de keşke daha fazla olsa" diye konuştu.
Jurgen Wilhelm, bir süre daha heykel gibi durduktan sonra eşyalarını toplayarak sanatını sergiledi yerden ayrıldı.
(İHA)