TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kısa süre içinde hizmete sunulması planlanan kent müzesinin, "Şehzadeler şehri" olarak bilinen Trabzon'un sosyal yaşamı ve kültürünün yaşatılmasına ciddi katkıda bulunacağını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesince yaptırılan "Trabzon Şehir Müzesi''nde incelemelerde bulunduğunu belirtti.

Müzenin yapım ve iç dizayn çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aralık ayı içerisinde müzenin açılışının gerçekleştirilmesinin planladığını kaydetti.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'un tarih, kültür ve sanat şehri olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Trabzon'un tarihine, kültürüne, kadim geçmişine yakışan şehir müzesi, kültürler arası alışverişin incelemesine açılmaya çok yaklaştı. Bu konuda emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Emeklerine, yüreklerine sağlık ve iyi ki varlar. Şehrimize kazandırdığımız bu eser gönlümüzde ayrıca çok büyük bir yer etmiştir. Buranın 24 saat yaşayan Türkiye şehir müzeleri içinde çok büyük bir örnek olacağına inanıyorum. Müzemizi bütün dünyanın izlemesine sunuyoruz."

- "Şehrimizin dünya çapında tanınırlığını artıracak"

Müzenin açılışına kısa bir süre kaldığını anımsatan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Kent müzesi 'şehzadeler şehri' olarak bilinen Trabzonumuzun sosyal yaşamı ve kültürümüzün yaşatılmasına çok ciddi katkılarda bulunacak. Şehrimizin dünya çapında tanınırlığını artıracak. Müzemizin açılışını da inşallah önümüzdeki ay içinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile gerçekleştireceğiz. Şehri müzemiz Trabzonumuza hayırlı olsun."

Gümrükçüoğlu, proje kapsamında, eski Merkez Bankası binasının Trabzon Şehir Müzesi'ne dönüştürüldüğünü belirterek, "Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşan Trabzon Şehir Müzesi'nde Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler de yer alıyor." ifadesini kullandı.