TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Trabzon'da yaşayan 38 yaşındaki Esmagül Bulut, özellikle sabun ve kokulu taşları kullanarak doğum günü, kına, nişan, düğün gibi özel günler için tasarımlar hazırlıyor.

Yurt içi ve yurt dışından sipariş alan Bulut'un 14 Şubat Sevgililer Günü için çiftlere özel tasarladığı ürünler dikkati çekiyor.

Esmagül Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değişik tasarımların küçük yaştan itibaren dikkatini çektiğini söyledi. Bulut, kendisini bu alanda geliştirmek istediğini ancak çeşitli sebeplerle ancak meslek lisesinde hazır giyim ve konfeksiyon bölümünde eğitim alabildiğini belirtti.

Yaklaşık 15 yıldır, özel günler için ürün tasarlama hayali kurduğunu ifade eden Bulut, "Kendimi geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek için kurslara gittim. İki yılda yaptığım çalışmalar sonucu bugünkü noktaya geldim. Tasarladığım ürünleri, Kunduracılar Caddesi'ndeki iş yerimde satışa sunuyorum" dedi.

Bulut, sevdiği işi yapmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, "Tasarımlarıma ilk olarak, kokulu taş ve sabundan ürün hazırlayarak başladım. Tasarımlarım benim için çok önemli. Yaptığım her tasarıma sevgimi de katıyorum. Dolayısıyla yaptığım işten hem ben mutlu oluyorum hem de müşterilerim memnun kalıyor" diye konuştu.

- "Tercih müşterinin, tasarım ve üretim benim"

İşinin zevkli ancak aynı zamanda da zahmetli olduğunu paylaşan Bulut, şöyle devam etti:

"Her şeyi el emeğimle yapıyorum. Günlük hediyeliklerin yanı sıra doğum günü, kına, nişan, düğün, mevlit, Sevgililer Günü gibi özel günler için tasarladığım onlarca ürün var. Her şey müşterilerimizin isteğine bağlı. Tercih müşterilerin, tasarım ve üretim ise benim."

Bulut, tek başına çalıştığı için zaman zaman yoğunluk yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Son dakika siparişlerini hazırlamak yorucu oluyor. O nedenle işimi sürekli eve taşımak zorunda kalıyorum. Gündüz iş yerimde gece ise evde çalışmaya devam ediyorum. Yoruluyorum ama işim bana yorgunluğumu da unutturuyor. Bir iş yaparken keyif alırsanız, harcadığınız zamanın bir önemi yoktur. Yeter ki mutlu olun ve severek yapın."

Sevgililer Günü için kişiye özel tasarımlar hazırladığını belirten Bulut, "Özel tasarımların yanında kokulu taşlardan hazırlanmış tomurcuk güller, kokulu sabun ve taşlarla hazırlanmış kutular, kapı, masa ve duvar süsü, mum ve magnet gibi çok sayıda alternatifi müşteriye sunuyorum. Ürünlerini teslim ederken, müşterilerimin yüzlerinde oluşan mutluluk, bütün yorgunluğumu alıyor. Bu anlamda aldığım olumlu tepkiler ve çiftlerimizi mutlu görmek beni daha da motive ediyor" diye konuştu.

Bulut, iki yıl önce başarı hedefiyle çıktığı yolda, artık başarılı olduğuna inandığına işaret ederek, "15 yıllık hayalimi, yavaş ama sağlam adımlarla ilerleyerek gerçekleştirdim. Hayalime kavuştum, iş sahibi oldum ve para kazanıyorum, mutluyum" dedi.

Talep üzerine web sayfası açtığını ve sanal ortamdan da satış gerçekleştirdiğini belirten Bulut, "İnternet sayfası sayesinde ürünlerim ve tasarımlarım yurt içi ve yurt dışına da yayılmaya başladı. Özellikle yaz aylarında Almanya ve Hollanda'dan yoğun sipariş alıyorum. Değişik tasarımlar ortaya çıkartmak için uğraşıyorum" ifadesini kullandı.