Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ve eğlence dünyasının ‘dahisi’ olarak nitelendirilen Dragone Productions’un kurucusu Franco Dragone, işbirliği yapma kararı aldı.
Anadolu Ateşi, Salı günü Antalya Aspendos Arena’da gerçekleştirdiği gösterisinde, eğlence dünyasının ‘dahisi’ olarak nitelendirilen Franco Dragone’u misafir etti. Franco Dragone gösteriye ara verildiği sırada yaptığı açıklamada, Mustafa Erdoğan’ı uzun zamandır tanıdığını, onun cesaretinden ve başarısından etkilendiğini söyledi. Dragone, "Onu kendi dünyama Avrupa’ya, Amerika’ya götürmek arzusundayım. Özellikle bu Türkiye için çok büyük bir gururdur" dedi.
Ortak bir proje yapma kararı aldıklarını ifade eden Dragone, burada olmasının nedeninin de proje olduğunu kaydetti. Mustafa Erdoğan’nın eserlerine her gün yeni bir şey eklediğini gördüğünü belirten Dragone, "Sadece Türkiye’de değil, Türkiye’nin dışında da bir şeyler yapmak için buradayım. Mustafa Erdoğan’ın bütün dünyayı gezdiğini biliyorum. Onu bugüne kadar görmediği yerlere de götürmek istiyorum. Dünyada onun çok daha fazla tanınmasını sağlamayı istiyorum. Dünyanın bu şovu görmeye ihtiyacı var. Benim de Mustafa Erdoğan’dan öğreneceğim çok şey var" diye konuştu.

"TÜRKİYE’YI DÜNYAYA TANITMALIYIZ"
Mustafa Erdoğan’ın dünyada milyonlarca izleyicisinin olduğunu dile getiren Dragone, kendisinin de yaklaşık 100 milyon izleyicisinin olduğunu kaydetti. Dragone, "Benim 100 milyonum ile onun 100 milyonu bir araya gelince dünya üzerinde çok büyük bir seyirci kitlesi elde ediliyor. Bir araya geldiğimiz zaman çok daha güçlü olacağız. Türkiye’yi dünyanın gururu haline getirmeliyiz ve dünyaya tanıtmalıyız. Ben İtalya’da büyük bir tiyatro festivalinin sanat yönetmenliğini yapıyorum. Ayrıca Amerika, Rusya ve Çin’de büyük işler yapıyorum. Umarım Mustafa ile de çok büyük işler yapacağız" dedi.

"GÜCÜMÜZÜ KATLAYARAK ARTIRACAĞIZ"
Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ise, Dragone’yi tiyatroda ağırlamaktan büyük onur duyduğunu vurguladı. Erdoğan, "Gösteri sanatları dünyasının dahisi ve dünyadaki bütün büyük şovları dizayn eden ustayla çalışmak, benim için büyük bir onur olacak. Türkiye’yi şimdiye kadar tek başımıza tanıtıyorduk. 45 milyon seyirciye ulaşmış durumdayız. Türkiye’de ve dünyanın her yerindeyiz ama Dragone ile birlikte olduğumuz zaman gücümüzü katlayarak artıracağız. Onların bizim farkımızda olması bizim toplumumuz açısından da gurur verici bir şey. Biz yaklaşık 6 aydır temas halindeyiz ve birlikte çalışıyoruz. Bu Cuma günü de birlikte bir deneme yapacağız" diye konuştu.

İZLEYİCİLERDEN TAM NOT ALDI
Antalya Aspendos Arena’da sahne alan Anadolu Ateşi gösteri grubu izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Gösteriyi çok sayıda sanatsever izledi. Temel konsepti medeniyetler buluşması olan ve doğu ile batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun gösterisi nefesleri kesti. Anadolu’nun her bölgesinden derlenen halk dansı figürlerinden oluşan koreografinin sergilendiği gecede izleyiciler gösteri sonunda topluluğu uzun süre alkışladı. Anadolu Ateşi gösterileri Ekim sonuna kadar her salı Aspendos Arena’da sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.
(İHA)