Türkan Şoray imzalı ‘Uzaklarda Arama’ filmi, Yeşilçam’a yakışır bir gala yaptı. Fuaye alanı, filmin konusuyla uyumlu olarak ışıltılı bir şekilde dekore edildi.
Kanyon Cinemaximum’da gerçekleşen galaya, başta Türkan Şoray olmak üzere filmin oyuncularından Mustafa Uğurlu, Fırat Tanış, Mehtap Bayri, Kaan Urgancıoğlu, Özden Serkan Şenalp, Sevda Erginci,Yağmur Ünal, Sema Keçik, Taylan Erler, Goncagül Sunar, Aslı Samat, Esra Ergün, Elif Atakan, Pınar Göktaş, Emirhan Oktay, Murat Karaarslan, Eşref Kolçak, Ateş Fatih Uçan, Ercüment Fidan, Doğa Konakoğlu ve Tanem Sivar katıldı.
Filmin senaryosunu kaleme alan Onur Ünlü ve müziklerini yapan Rahman Altın da film ekibini yalnız bırakmadılar.
Türk sinemasının sultanı ve film ekibini bu heyecanlı günlerinde yalnız bırakmayanlar arasında, Cihan Ünal, Irmak Ünal ve eşi Emre Karabacak, Nazan Şoray, Nebahat Çehre, Bülent Eczacıbaşı ve oğlu Emre Eczacıbaşı, Ender Saraç, Engin Çağlar, Osman Sınav, FerdiTayfur ve kızı Tuğçe Tayfur, Eda ve Metin Özülkü, Nilgün Belgün, Cenk Eren, Nevra Serezli ve oğlu Murat Serezli, Nükhet Duru, Nuri Alço, Eda Özerkan, Röya, Tanju Babacan, Bekir Aksoy ve eşi Derya Aksoy, Cansu Kurtçu, Taner Rumeli, Nursel Köse ve Ulrich Mertin, Yasemin Öztürk, Melissa Faber Castell, Maya Portakal ve İbrahim Bitergil, Bora Gencer de vardı.

SULTAN’IN BAŞINDAN AŞAĞI GÜL YAPRAKLARI YAĞDI!
Merakla beklenen film, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Filmde de rol alan Yeşilçam’ın duayen ismi Eşref Kolçak Türkan Şoray’ı sahneye çıkarak tebrik etti.
Bini aşkın seyirci çıkışta Türkan Şoray’ı görüp tebrik edebilmek için uzun süre sıra bekledi. Dakikalarca tebrikleri kabul eden Türkan Şoray, film sonunda da ekibiyle birlikte bir konuşma gerçekleştirdi. Şoray, “Galaya katılan herkese çok teşekkür ederim. Benim yönetmen, kızım Yağmur Ünal’ın da yapımcı olduğu bu ilk filmin beğenilmesinden çok mutluluk duydum. Ben kendimi bir imtihanda gibi hissettim bu akşam. Samimi alkışlarınızdan anladığım kadarıyla sanıyorum bu sınavı geçtik” dedi. Davetliler Sultan’ı alkışlarken, başından aşağı gül yaprakları yağdı!

TÜRKAN ŞORAY OYUNCULARIYLA KENDİSİ RÖPORTAJ YAPTI!
Şoray, film gösteriminden önce yaptığı basın toplantısında. “Bütün ekip olarak çok heyecanlıyız. Kalbimizi verdik bu işe. Artık takdir bundan sonra seyircilerimizin” dedi. Şoray, muhabirler tarafından kendisine yöneltilen soruları film oyuncularına kendisi sordu, oyuncular hep bir ağızdan cevap verdi:
Türkan Şoray’ın, “Çekimler nasıl geçti?” sorusuna, oyuncular, "Süper”, “Memnun muydunuz?” sorusuna, “Çok”, “Beni sevdiniz mi?” sorusuna, “Çok” cevabını verdi. Şoray, “Benim sizi ne kadar sevdiğimi biliyor muydunuz?” deyince büyük bir alkış koptu. Türkan Şoray’ın yaptığı mini röportaj sonrasında tüm ekip duygu ve mutluluk dolu anlar yaşadı.

‘UZAKLARDA ARAMA’NIN KISA HİKAYESİ
Türkiye’de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenildi fakat karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünü. Film, bir şehir merkezindeki pavyonun yakınlardaki küçük bir kasabaya taşınma emrinin çıkmasıyla başlayan olaylar zincirini mizahi bir dille ele alır. Bu hikayeyi izleyici; hayatı, yetişkinleri, “iyi ‘nin ve “kötü”nün ne olduğunu sorgulayan 9 yaşında bir çocuğun gözünden dinler. Birbirinden çok farklı insanların dünyalarının kesişmesinden doğan trajikomik, yer yer iç acıtarak, yer yer güldürerek anlatılacak bir hikaye.
Vadi Filmin Filmin yapımcısı olduğu filmin yönetmeni Türkan Şoray. Senaristliğini Onur Ünlü’nün yaptığı filmde, Mustafa Uğurlu, Fırat Tanış, Mehtap Bayri, Ekin Türkmen, Kaan Urgancıoğlu, Özden Serkan Şenalp, Sevda Erginci, Yağmur Ünal, Goncagül Sunar, Aslı Samat, Esra Ergün, Elif Atakan, Pınar Göktaş, Emirhan Oktay rol aldı.
(İHA)